Gevinster ved Digital løsning til graviditetsforløb
Evaluering af prioriterede gevinster i forbindelse med ’Digital løsning til graviditetsforløb’
Download og læs allerede nu:
- Resumé af baseline-rapporten: Evaluering af de prioriterede gevinster i Digital Løsning til Graviditetsforløb
- Baseline-rapport - Evaluering af de prioriterede gevinster i Digital Løsning til Graviditetsforløb.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De papirbårne svangerskabsjournaler og vandrejournaler erstattes med en digital løsning tiltænkt både fagpersonalet og de gravide, for at forbedre og fremtidssikre graviditetsforløbet i Danmark.
Sundhedsministeriet, Danske Regioner, PLO og KL har i samarbejde med Sundhedsdatastyrelsen og Syddansk Sundhedsinnovation igangsat projektet ’Digital løsning til Graviditetsforløb’ i Danmark (2018-2022). Projektet er organiseret efter statens projektmodel med en række delprojekter, hvor evalueringen i organiseringen er et af flere delprojekter.
Formål
Formålet med delprojektet er,
- at evaluere på de prioriterede gevinster i forbindelse med ’Digital løsning til graviditetsforløb’.
Evalueringen af de prioriterede gevinster sker sideløbende med projektets øvrige faser og tager udgangspunkt i data fra Region Hovedstaden og Region Syddanmark.
Aktiviteter
Evalueringen af gevinster er opdelt i fire arbejdspakker:
- AP1= baseline studie
- AP2 = første måling
- AP3 = anden måling
- AP4 = løbende afrapportering.
Evalueringen tager udgangspunkt i både primære og sekundære kilder, som fx projektgrundlag og allerede udarbejdet projektmateriale, viden opsamlet fra projektledelsen hos Syddansk Sundhedsinnovation og analyse udarbejdet af Rambøll Management Consulting og Qvartz i 2018.
Derudover opsamles i evalueringsforløbet nye brugerdata og empiriske data fra de fire involverede sektorer: Lægehus (almen praktiserende læge), fødeafdeling (sygehus) og sundhedsplejen (kommune) samt gravide og deres pårørende.
Hovedparten af metoderne til evaluering vil bestå af kvalitative metoder, såsom semi-strukturerede interviews, observationer og fokusgrupper, suppleret med spørgeskemaundersøgelser og brugerdata.
Baselinestudiet og de to planlagte målinger forløber fra 2020-2023.
Syddanske Sundhedsinnovations leverancer
I evalueringsprocessen har SDSI ansvar for at sætte sig ind i eksisterende data og indsamle kvantitative og kvalitative data.
Endvidere koordinerer og udfører SDSI spørgeskemaundersøgelser, interviews og feltstudier i de to regioner, ligesom SDSI står for løbende afrapportering af status og udgivelse af slutrapport.
Projektledelsen ifm. test- og implementeringsforløbet i projektet ’Digital løsning til graviditetsforløb’ ligger også hos Syddansk Sundhedsinnovation, hvilket giver god mulighed for at samarbejde og sparre på tværs, da begge dele – evaluering, test og implementering – vil påvirke og supplere hinanden.
Samarbejdspartnere
Sundheds- og Ældreministeriet (projektejer), Danske Regioner, PLO, KL, Sundhedsdatastyrelsen og Syddansk Sundhedsinnovation.
Tidsplan: maj 2020 – oktober 2023.
Kontakt

Svenja Jaffari
Innovationskonsulent, ph.d. i produktdesign
Innovativt byggeri og drift
23 24 59 17 Svenja.Jaffari@rsyd.dk Svenja Jaffari på LinkedIn