Skip til primært indhold

Netværksmøde i RAIN: Én Indgang til Sundhedsdata

Virtuelt vidensevent 27. april 2022 om platformen ”Én Indgang til Sundhedsdata” og mulighederne for AI-projekter

Se videooptagelse fra RAIN-mødet 27. april 2022

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

TID: 27. april 2022, 15:00 - 16:30

STED: Virtuelt møde

TILMELDING: Arrangementet har været afholdt.

Én Indgang til Sundhedsdata for både private og offentlige aktører

I et samarbejde mellem OPEN (Region Syddanmarks forskerstøtteenhed) og RAIN blev der afholdt et virtuelt vidensarrangement om ”Én Indgang til Sundhedsdata,” og de muligheder platformen giver for projekter, der anvender kunstig intelligens (AI).

Platformen ”Én Indgang til Sundhedsdata” henvender sig til både private og offentlige aktører indenfor forskning og innovation.

Målet med platformen Én indgang til sundhedsdata er at skabe et bedre overblik over sundhedsdata og understøtte en let og sikker adgang til relevante sundhedsdata til forskning og udvikling.

Ved dagens virtuelle vidensevent var der oplæg ved Eva Sandberg, chefkonsulent i OPEN.

Med en ny vejledningsfunktion gør Danske Regioner og Sundhedsministeriet det lettere for både private og offentlige forskere at få hjælp til processen med at ansøge om adgang til relevant sundhedsdata, der skal bruges i forbindelse med forskning eller innovation.

Vejledningsfunktionen åbnede den 1. oktober 2021 og er placeret hos forskerstøtteenheden OPEN i Region Syddanmark. OPEN har mere end 10 års erfaring med at hjælpe forskere.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at skrive til ahs@rsyd.dk, så får du mere information om eventen.

RAIN

RAIN er et netværk om kunstig intelligens for offentlige og private aktører fra hele landet, herunder klinikere, forskere, it-folk, jurister, projektledere m.fl. Netværksmøderne handler blandt andet om forskellige aspekter af AI og giver rig mulighed for at udveksle erfaring med andre, som arbejder med AI i sundhedsvæsenet. 

RAIN startede i 2019 og er et regionalt samarbejde mellem Syddansk Sundhedsinnovation, Center for Klinisk AI (CAI-X) - Syddansk Universitet, Regional IT i Region Syddanmark, Radiologisk afdeling på Odense Universitetshospital og Mærsk McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet.

Kontakt

Anne Hagelskjær Skovlund

Specialkonsulent, teamkoordinator

Brugercentreret Innovation


24 34 64 14
APPFWU02V