Mindhelper.dk – guider unge gennem hårde tider
20 %. Så mange danske unge viser tegn på psykisk mistrivsel. Mindhelper.dk er sat i verden for at reducere dette tal og forebygge, at mistrivslen udvikler sig til komplekse psykiske sygdomme
- PROJEKTET ER AFSLUTTET
Et website skræddersyet til 13-20 årige
Op mod hver 5. ung viser tegn på psykisk mistrivsel. Det er for meget, mener både vi, Telepsykiatrisk Center, 4 syddanske kommuner og Trygfonden. Derfor udvikler vi i samarbejde hjemmesiden Mindhelper.dk, der skal hjælpe unge til at få den rette viden og støtte til at komme helskinnet igennem teenageårene.
Hjemmesiden informerer gennem artikler, tips og interviews om psykiske problemstillinger i et bredt spekter, fra mobning og lavt selvværd til social angst og depression.
Derudover er der hjælp at hente hos Mindhelpers psykolog, som gennem en brevkasse besvarer på personlige udfordringer.
Til de brugere, der har behov for mere end online hjælp kommer der en vejviser-funktion, som henviser til de hjælpetilbud, der findes nær brugerens bopæl.
Udviklet for – og med – unge
Siden projektets start i foråret 2015 har mere end 250 unge været med til at udvikle Mindhelper. Bl.a. har de givet input til design, indhold og sprog, ligesom de løbende har været med til at gennemlæse og forbedre artikler.
De involverede unge spænder aldersmæssigt over hele målgruppen og tæller bl.a. elever fra folkeskoler, efterskoler, gymnasier, erhvervsskoler og produktionsskoler. Dermed har vi fået feedback fra hele målgruppen, hvilket er med til at sikre, at Mindhelper.dk stemmer overens med de behov, man reelt står med som 13-20 årig.
Betaversionen er online
En fungerende betaversion af Mindhelper.dk kan allerede nu besøges.
Indholdet bliver løbende udviklet frem mod september 2016, hvor den endelige lancering sker.
Mindhelper kan derudover besøges på Facebook, som løbende opdateres med aktuelle emner.
Samarbejde på tværs af Syddanmark
Mindhelper.dk er et partnerskabsprojekt mellem Telepsykiatrisk Center og Syddansk Sundhedsinnovation i Region Syddanmark samt Varde Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune og Odense Kommune.
Projektet er forankret i Telepsykiatrisk Center, som har den overordnede projektledelse og står for drift af sitet.
Syddansk Sundhedsinnovations primære opgaver i projektet er inden for brugerinvolvering, usability test og konceptudvikling.
Projektet finansieres primært af Trygfonden.