Skip til primært indhold

Bliv kulturbærer for innovation

Interesserer du dig for innovation, og kunne du tænke dig at styrke dine kompetencer og få værktøjer til at arbejde med innovationsprojekter, som kan skabe positive forandringer for patienter samt i dit lokale miljø og i organisationen som helhed?

TID: Kurset består af 6 moduler, som afholdes i perioden 4. marts - 17. juni 2025. To af modulerne afholdes som online webinarer og 4 afholdes som fysiske workshopdage

STED: Syddansk Sundhedsinnovation, Forskerparken 10 G, 5230 Odense M.

MÅLGRUPPE: Kurset er for ledere og medarbejdere på sygehusene og socialområdet i Region Syddanmark, der har potentiale til at blive kulturbærere for innovation. Det forventes, at deltagerne har interesse i at udvikle deres kompetencer inden for innovationsledelse og har mulighed for at arbejde med innovationsprojekter i deres daglige arbejde.

TILMELDING: Tilmeld dig på Plan2learn senest 25. februar 2025.

Kurset består af en blanding af oplæg og arbejde med øvelser og opgaver relateret til egne cases.

Innovationskursus

Region Syddanmark tilbyder i 2025 ledere og medarbejdere på sygehusene og socialområdet et innovationskursus, der støtter dig i at blive kulturbærer for innovation.

Vi tager udgangspunkt i cases fra din egen hverdag for at sikre, at innovationskurset giver dig kompetencer og værktøjer til at arbejde med lokale innovationsprojekter, som kan skabe positive forandringer i både din egen hverdag og i Region Syddanmark som helhed.

Det får du ud af kurset

  • Et solidt fundament i innovationsmetoder og -værktøjer, som du kan anvende på egen afdeling og på tværs af sygehuset og regionen.
  • Kompetencer til at arbejde med lokale behov og innovationsprojekter baseret på cases fra din egen praksis.
  • Kompetencer til at drive innovationsprojekter i samarbejde med din ledelse og kolleger, og derved bidrage til at styrke lokale innovationsmiljøer.
  • Værktøjer til forankring og styrkelse af en positiv innovationskultur i din afdeling

Det forventer vi af dig og din leder

Vi forventer, at du har interesse for at udvikle dine kompetencer inden for innovationsledelse og har mulighed for at arbejde med innovationsprojekter i dit daglige arbejde. Helt konkret vil der være opgaver, der skal arbejdes med i egen praksis imellem modulerne.

Vi forventer, at du deltager i alle 6 moduler.

Din leder forventes at deltage på modul 1 og 6.

Modul 1: Kick-off – introduktion til innovationskursus

  • Dato: 4. marts: Webinar kl. 13 - 15
  • Indhold: Introduktion til kurset, forudsætninger for at kunne arbejde med innovation og forventningsafstemning. Sammenhæng mellem innovation og forbedring. Innovationskompetencer.

Modul 2: Rundt om innovation

  • Dato: 26. marts: Workshop kl. 8.30 - 15
  • Indhold: Introduktion til forskellige typer af innovation, hvad der driver innovation og hvilke kompetencer, der styrker innovation. Sprintafprøvning af innovationsproces.

Modul 3: Forstå udfordringer og behov

  • Dato: 27. marts: Workshop kl. 8.30 - 15.
  • Indhold: Introduktion til at få øje på udfordringer og brugernes behov gennem fx patientinddragelse samt kunne indtage en spørgende og reflekterende position. At analysere data og arbejde med kontekstforståelse.

Modul 4: Blive nysgerrig gennem spørgsmål

  • Dato: 23. april: Webinar kl. 13-15.
  • Indhold: Introduktion til innovationsspørgsmål, som motiverende middel til at få nye perspektiver på problemstillinger.

Modul 5: Samarbejde om idéudvikling

  • Dato: 20. maj: Workshop kl. 8.30 - 15.
  • Indhold: Introduktion til at få nye ideer og omsætte dem til sammenhængende koncepter og prototyper. Facilitering af samarbejde og samskabelse.

Modul 6: Rammer for at afprøve og eksperimentere

  • Dato: 17. juni: Workshop kl. 8.30 - 15
  • Indhold: Introduktion til ledelse omkring arbejdet med innovation, herunder adfærdsledelse samt fokus på psykologisk tryghed og motivation.

Kontakt

Randi Lehmann Boesen

Specialkonsulent, udviklingskoordinator, antropolog

Brugercentreret Innovation


30 27 26 20 Randi Lehmann Boesen på LinkedIn

Lotte Haag Borg

Specialkonsulent, arkitekt

Brugercentreret Innovation


29 24 88 98
APPFWU01V