Skip til primært indhold

Godt 5,5 mio. kr. til innovationsarbejdet i Region Syddanmark

Syddansk Sundhedsinnovations hjemtager funding på 5,5 mio. kr. til innovationsprojekter i Region Syddanmark

Mit Liv - mestring, motivation og smertehåndtering

I projektet "Mit Liv - mestring, motivation og smertehåndtering" udvikles en app, som kan støtte mennesker med kroniske smerter i at mestre livet med smerte

Genoptræn|dk - Operationelt tiltag i fysioterapipraksis

Genoptræn|dk videreudvikles til også at kunne fungere som et operationelt værktøj i privat fysioterapipraksis.

MOTUS-app

MOTUS-app – digitalt redskab til mobilisering af langtidsindlagte patienter

MedTech med AI

MedTech med AI - Medicinsk udstyr med kunstig intelligens

Syddansk Sundhedsinnovation sendte i 2021 i alt 16 ansøgninger til nationale og internationale fonde. Fem innovationsprojekter fik midler, 9 projektansøgninger fik afslag, mens to ansøgning stadig afventer svar. Dermed har Syddansk Sundhedsinnovation indtil videre opnået, at 36 % af de ansøgninger, som vi har været involveret i, gav positivt resultat med et samlet beløb på 5,5 mio. kr.

- Vi er tilfredse med, at vi på trods af COVID-19-nedlukninger både i 2020 og 2021 lykkedes at hjemtage midler til innovationsprojekter. Det fortæller os, at innovationsarbejdet fortsætter trods COVID-19, siger Maria Hardt Schønnemann, konsulent i Syddansk Sundhedsinnovation

Mit Liv - mestring, motivation og smertehåndtering.

Den største bevilling kom fra Sygeforsikringen "danmark", som donerede 2,5 mio. kr. til projekt, der skal udvikle digitale redskaber, som kan støtte mennesker med kroniske smerter i at mestre livet med smerte.

Målet med bevillingen er at skabe et digitalt univers hvor den smerteramte kan sammensætte et digitalt rehabiliteringsforløb med fokus på forebyggelse, som kan understøtte livskvalitet og mestring og styrke mental sundhed og trivsel. Kernen i det digitale univers vil være en app, baseret på en allerede eksisterende prototype ’Mit Liv - min sundhed’

Partnerskabet om Det Digitale Sundhedscenter og Foreningen Af Kroniske Smertepatienter står bag ansøgningen.

Genoptræn|dk - Operationelt tiltag i fysioterapipraksis

Fonden for forskning, kvalitet og uddannelse i fysioterapipraksis, kaldet Fysioterapipraksisfonden, bevilgede 0,5 mio. kr. til, at den digitale genoptræningsportal Genoptræn|dk videreudvikles til også at kunne fungere som et operationelt værktøj i privat fysioterapipraksis.

I et større pilotprojekt skal nye forbedringspunkter afprøves sammen med borgere og fysioterapipraksis.

Bag projektet og ansøgning står Praksisafdelingen og Syddansk Sundhedsinnovation, Region Syddanmark, som det seneste år samarbejdet om at afprøve den virtuelle genoptræningsportal Genoptræn|dk ifm. genoptræning i fysioterapipraksis.

MOTUS-app – digitalt redskab til mobilisering af patienter

MOTUS-projekt modtog 750.000 kr. fra OPI puljen i Region Syddanmark. Projektet tester, videreudvikler og evaluerer app-løsningen MOTUS, der understøtter patienter indlagt på Lungemedicinsk afdeling på Sydvestjysk Sygehus i at mobilisere indlagte patienter ved at motivere patienterne til øget fysisk aktivitet under indlæggelse.

Samlet set er målet med projektet at bidrage til at påvise, at MOTUS kan motivere patienterne og på baggrund af brugerfeedback færdigudvikles og klargøres til salg efter projektet.

MedTech med AI - Medicinsk udstyr med kunstig intelligens

Idéklinikken i Region Nordjylland, FIERS fra Region Sjælland, Akademiet for Tekniske Videnskaber (ATV) og Syddansk Sundhedsinnovation fik tildelt i alt 1,25 mio. kr. fra Trial Nation til et projekt om MedTech med kunstig intelligens.

Projektet sætter fokus på de muligheder og udfordringer vi oplever i forbindelse med udviklingen af medicinsk udstyr med kunstig intelligens. Og målet er en afsluttende konference i foråret 2022, der samler op og beskriver de vigtigste barrierer for en fortsat stærk Life science-industri i Danmark inden for udvikling af medicinsk udstyr med kunstig intelligens.

Hjælp og rådgivning til funding

Fundingteamet i Syddansk Sundhedsinnovation hjælper sygehuse, kommuner, virksomheder og andre regionale samarbejdspartnere med at finde relevante finansieringskilder til innovationsprojekter. Vi kan også hjælpe dig med at målrette din ansøgning til relevante fonde.

Vi har udarbejdet en funding-kalender, som vi løbende opdaterer. Kalenderen viser mulige finansieringskilder til projekter inden for sundhedsinnovation med ansøgningsfrist i den nærmeste fremtid. Du finder også en oversigt over relevante fonde med løbende ansøgningsfrist. Læs mere og kontakt vores fundingteam.

Kontakt

Maria Hardt Schønnemann

Konsulent

Styring, Udvikling og Viden


29 64 58 84 Maria Hardt Schønnemann på LinkedIn
APPFWU02V