Skip til primært indhold

Gevinsterne ved Digital Løsning til Graviditetsforløb

Hvem høster gevinsterne når Digital Løsning til Graviditetsforløb erstatter de papirbårne svangerskabsjournal og vandrejournal?

På årets E-Sundhedsobservatorie den 13. - 14. oktober 2022 gav Lone Dalager Kristensen, projektleder på den nationale projekt "Digital Løsning til graviditetsforløb" sine svar.

  • De GRAVIDE får adgang til egne data via en app eller på sundhed.dk. Det giver de gravide overblik over forløb og aftaler, indblik i journal og data, mulighed for at kommunikere med de sundhedsfaglige aktører, adgang til troværdig, forståelig og brugbar information og mulighed for at inddrage partner og pårørende.
  • De SUNDHEDSPROFESSIONELLE kan se alle relevante data fra graviditetsforløbet og kan, hvor det er relevant, lægge informationer ind via egne fagsystemer. Det gælder praktiserende læger, den kommunale sundhedspleje og jordemødre, fødselslæger, sygeplejersker og SOSU-assistenter, som har deres daglige gang på fødegange og graviditetsafdelinger.

- Det er fedt at se, at de gevinster, der blev peget på i 2019, nu får en reel mulighed for at blive realiseret. Efter at have været i gang i 4 år og afholdt pilotafprøvning i 6 måneder i 2022, så peger de involverede partere i digital løsning til graviditetsforløb (de gravide, praktiserende læger, jordemødre og sundhedsplejersker) på, at 11 ud af de 15 identificerede gevinster som minimum kan realiseres med en løsning, hvor data deles på tværs af sektorerne, forklarer Lone Dalager Kristensen.

Kontakt

Lone Dalager Kristensen

Projektleder

Brugercentreret Innovation


29 65 55 48 Lone Dalager Kristensen på LinkedIn
APPFWU02V