Skip til primært indhold

Digitalt kompetenceløft til sundhedsprofessionelle i Europa

Sundhedsprofessionelle i Europa bidrager til projekt, der skal styrke digitale kompetencer

Digital transformation af fremtidens sundhedsvæsen

Mere end 500 sundhedsprofessionelle fra Italien, Slovenien, Spanien og Danmark tog sig i efteråret/vinteren 2021 tid til at bidrage med data til behovsanalyse om digitale kompetencer hos sundhedsprofessionelle.

Takket være alle disse bidrag, blev der samlet et omfattende empirisk materiale at basere behovsanalysen på.

Undersøgelsen en del af ERASMUS+-projektet DELIVER - Digitalt kompetenceløft til sundhedsprofessionelle i EU.

Linda Justi, specialkonsulent i Syddansk Sundhedsinnovation og regional projektleder for DELIVER forklarer

- Vi er meget taknemlige for, at så mange sundhedsprofessionelle har bidraget med data til behovsanalysen. Især fordi vi ved hvilken travlhed, der har været overalt. Ikke mindst på grund af Covid-19.

Der viser sig nogle klare tendenser, for eksempel:

  • Sundhedsprofessionelle har de samme behov på tværs af geografi. De efterlyser digitale færdigheder, så de kan navigere i et stadigt mere digitaliseret sundhedsvæsen. Digitale færdigheder er her forstået bredt som både tekniske færdigheder, kritisk tænkning og evnen til at kunne læse og skrive om digitalisering. Alle disse faktorer er afgørende for, at de sundhedsprofessionelle føler sig trygge og sikre, så de kan være med til at drive den digitale transformation af sundhedsvæsenet.
  • Ledelserne skal være opmærksomme på såkaldt ’teknologi træthed’ og her kan de være nødt til at sænke ambitionerne en smule forstået på den måde, at de bør undlade at starte for mange digitaliseringsprojekter på én gang. De risikerer nemlig at udmatte deres medarbejdere.

Et transnationalt uddannelsesprogram

For at afdække konkret hvilke digitale kompetencer sundhedsprofessionelle og ledere i sundhedsvæsenet efterlyser, bearbejdes de mange data. De suppleres af input fra et ekspertpanel, projektets danske referencegruppe og partnerskabet bag DELIVER.

Samlet skal data og input danne baggrund for udvikling af et transnationalt uddannelsesprogram.

DELIVER projektet (Digital EducationaL programme InvolVing hEalth pRofessionals) er et ERASMUS+ project, som løber over tre år, fra 2021 til 2023.

Digitale kompetencer hos sundhedsprofessionelle i EU

Projektet sætter fokus på at fremme digitale kompetencer hos sundhedsprofessionelle i EU, således at de kan yde den bedste kvalitet i behandling og pleje til patienter og borgere.

Kontakt

Linda Justi

Konsulent

Brugercentreret Innovation


29 20 11 87 Linda Justi på LinkedIn
APPFWU02V