Skip til primært indhold

Nyt venteværelse for børn og unge i Fælles Akutmodtagelsen, Sygehus Sønderjylland.

Med donation på 129.500 kr. fra Knud og Dagny Gad Andresens Fond kan Sygehus Sønderjylland forvandle venteværelset i skadestuen/ akutmodtagelsen til et trygt og legende miljø specielt designet til børn og unge.

- Vi ønsker os en ny indretning, som giver vores 8.500 årlige unge patienter en mere positiv oplevelse i deres akutte og sårbare situation, forklarer Tine Brink Erlandsen, leder af Fælles Akutmodtagelsen.

Med donationen kan vi indkøbe børnevenlige folier til vægge og gulve, tivolispejle og legeredskaber for at skabe et legende miljø, der samtidigt styrker relationerne mellem pårørende, patienter og sundhedspersonale.

Den helt rigtige ansøgning til den helt rigtige fond

Syddansk Sundhedsinnovation har bistået med at søge fondsmidler.

Kirstine Kingo Errebo Østergaard, fundingkonsulent i Syddansk Sundhedsinnovation fortæller,

- For at kunne skrive den helt rigtige ansøgning til den helt rigtige fond skal vi kunne forstå problemstillingen og formidle behovene. I denne proces har vi:

  • Sparret med klinikere og lærings- og projektkonsulent Lone Boysen Lauritzen, Sygehus Sønderjylland for at kende de udfordringer nye ventearealer skal imødekomme
  • Bidraget med viden. I dette tilfælde viden om sundhedsarkitektur, fx i forhold til børns leg som afleder for bekymringer, børns bevægelsesmønstre og børns behov for interaktion med deres forældre og sundhedspersonalet i den akutte og sårbare situation de er i.

Kontakt

Britt Rasmussen

Innovationskonsulent, design og servicedesign

Brugercentreret Innovation


29 21 36 71
APPFWU02V