Skip til primært indhold

Nyt Innovationsforum skal styrke innovationen i Region Syddanmark

Region Syddanmark har lanceret nyt Innovationsforum Partnerskaber med eksterne aktører skal være med til udvikle arbejdet med innovation i sundhedsvæsenet og socialområdet.

Region Syddanmark har gennem flere år været i front, når det handler om at bruge innovation til at løfte opgaverne på sygehuse, socialområdet og i det primære sundhedsvæsen. 

Nu har regionen tilmed lanceret et nyt Innovationsforum, hvor eksterne aktører fra virksomheder og uddannelsessteder inviteres ind til en dialog om, hvordan regionen arbejder med innovation – og hvordan regionen bedst muligt rækker ud til omverdenen, når nye løsninger skal udvikles til sygehusene. Det nye forum mødtes første gang i sidste uge.

Friske øjne på sygehusenes innovation

Det nye Innovationsforum skal mødes to gange om året, hvor repræsentanter fra bl.a. Syddansk Universitets tekniske fakultet, LEGO, Falck og Odense Robotics er med for at inspirere og kvalificere arbejdet med udvikling og innovation i det syddanske sundhedsvæsen. I forummet sidder også repræsentanter fra regionens sygehusledelser, koncerndirektionen og patient-pårørende udvalg.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen fortæller efter det første møde:

- Det er vigtigt, at vi som region ikke lukker os omkring os selv, men at vi er åbne for forstyrrelser, fordi det kan bidrage til nytænkning. Vi vil gerne udfordres på vores eksisterende praksis og vores tilgange til at arbejde med innovation. Her efter første møde i Innovationsforummet er jeg kun endnu mere overbevist om, at det er meget værdifuldt for os.

På mødet blev der bl.a. talt om perspektivet, når regionen tænker innovation og udvikling af nye løsninger. Virksomhederne anerkendte, at det offentlige sundhedsvæsen er god til at identificere hvilke behov, der skal udvikles løsninger til og hvilken kontekst løsningerne skal anvendes i. De roste også, at der er stort fokus på at involvere klinikere i udviklingsarbejdet. 

Samtidig blev det diskuteret, om regionen er god nok til at tænke tilstrækkelig stor skala ind fra start, så det bliver attraktivt for virksomheder at gå ind i udviklingen af nye projekter. Der var bred enighed om, at det er en balance, som parterne skal finde og udfolde sammen.  

Læs mere om Region Syddanmarks arbejde med innovation, herunder om Innovationsforum. 

Kontakt

Anne Bach Stisen

Enhedschef

Styring, Udvikling og Viden


20 59 89 51
APPFWU01V