Skip til primært indhold

Frivillighed på sygehuset

Ny undersøgelse viser, at frivillige hver dag gør et stort arbejde for patienternes trivsel under deres ophold på sygehuset.

Frivillige skaber nærvær, hygge og tryghed

En ny undersøgelse og rapport, som Syddansk Sundhedsinnovation har lavet for Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus, viser, at frivillige hver dag gør et stort stykke arbejde for patienternes trivsel under deres ophold på sygehuset.

Samarbejde med Patient- og Pårørendeservice

I samarbejde med Patient- og Pårørendeservice og en række afdelinger på sygehuset har Syddansk Sundhedsinnovation fulgt nogle af de frivillige og spurgt i alt 125 patienter og pårørende om, hvilken værdi de frivilliges tilbud skaber for dem.

Svaret er klart: - De frivillige med til at skabe nærvær, hygge og tryghed for patienter og pårørende, ligesom de ofte yder en højt værdsat praktisk hjælp.

Syddansk Sundhedsinnovation vil gerne takke både personale, patienter, pårørende og frivillige, som har bidraget til undersøgelsen. Der er mange flere frivillige organisationer til stede på Odense Universitetshospital end dem, der indgår i undersøgelsen – og de gør alle en vigtig indsats for patienterne.

Kontakt

Marie Harup Jensen

Innovationskonsulent, antropolog, teamkoordinator

Brugercentreret Innovation


20 56 69 42

Charlotte Maria Max

Innovationskonsulent

Brugercentreret Innovation


29 20 16 14 Charlotte Maria Max på LinkedIn
APPFWU02V