Skip til primært indhold

Vision for Brørup Sundhedscenter

I et samarbejde mellem Vejen Kommune og Region Syddanmark er der skabt en vision for Brørup Sundhedscenter.

Initiativet opstod som følge af den politiske aftale om at etablere op til 25 nærhospitaler i Danmark efter sundhedsreformen. Selvom beslutningen om nærhospitaler er blevet sat på pause, fastholder Region Syddanmark og Vejen Kommune deres mål om at styrke samarbejdet i Brørup Sundhedscenter.
 
- Vi har haft et rigtigt godt og inspirerende samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation omkring udfoldelse af vores fælles vision for Brørup Sundhedscenter og den fortsatte udvikling af sundhedscenteret. Selvom vi ikke får et nærhospital i denne omgang, så ser vi store muligheder i at udvikle Brørup Sundhedscenter for at kunne tilbyde vores borgere en endnu bedre og mere sammenhængende sundhedstilbud. Mens vi venter på resultaterne af strukturkommissionen, fortsætter vi med at styrke det allerede gode tværsektorielle samarbejde og optimere vores eksisterende ressourcer og faciliteter, fortæller Ole Slot, kommunaldirektør i Vejen Kommune.
 
Syddansk Sundhedsinnovation har faciliteret arbejdsgruppens drøftelser og bidraget med en sundhedsarkitektonisk gennemgang. Resultatet er forslag til om- og tilbygninger, der vil støtte både medarbejdere og borgere i deres daglige gang på centret.
 
- Vi har fokuseret på at optimere indretningen af sundhedscenteret for at fremme fællesskabet. Vi har bl.a. skitseret større centrale områder, der kan rumme fælles opholds- og træningsfaciliteter til brug på tværs af forskellige aktører og fx til afholdelse af større arrangementer, forklarer Kristine Nielsen, specialkonsulent, arkitekt i Syddansk Sundhedsinnovation.

- Vi har også foreslået ændringer, der kan fremtidssikre brugen af Brørup Sundhedscenter. Vi har ønsket at muliggøre en mere fleksibel brug af behandlerrummene for medarbejderne på tværs af husets aktører ved hjælp af standardiserede indretninger. Samarbejdet med Tværsektorielt Samarbejde og Vejen Kommune har været meget positivt, forklarer Kenn Elnegaard Dam, innovationskonsulent og bygningskonstruktør i Syddansk Sundhedsinnovation.

Kontakt

Kristine Nielsen

Specialkonsulent, arkitekt, teamkoordinator

Brugercentreret Innovation


29 20 22 04
APPFWU02V