Skip til primært indhold

Underretning om børn og unge ved mistanke om problemer

To film formidler på en lettilgængelig og letforståelig måde budskaber om hvornår og hvordan man som fagperson skal underrette om børn og unge

Fagpersoner på sygehuse, på socialområdet, i institutioner og skoler mv. har et særligt ansvar for at handle, når de er bekymret for et barn eller ungt menneske.

Forbedret underretning om børn og unge

De 22 kommuner, almen praksis og sygehusene i Region Syddanmark satte i 2022 fokus på et forbedringsarbejde i forbindelse med underretninger om børn og unge, hvor der er mistanke om problemer.
Arbejdet var forankret i Tværsektorielt Samarbejde i regionshuset og var del af implementeringen af den tværsektorielle aftale på børne- og ungeområdet.

Læs mere om Underretning ved mistanke om børn og unges forhold på Region Syddanmarks hjemmeside 

Lettilgængelige og letforståelige budskaber om underretning

Syddansk Sundhedsinnovation var involveret i forbedringsarbejdet.

Der blev udarbejdet to speed-drawing film, som illustrerer og forklarer, hvornår man som fagperson skal underrette, og hvad der er fagpersoners ansvar.

- Filmene er udarbejdet i tæt dialog med Afdeling for Tværsektorielt Samarbejde og socialrådgivere i regionen. De formidler på en lettilgængelig og letforståelig måde budskaber, der ellers kan være juridisk tunge, forklarer Randi Lehmann Boesen, om arbejdet med filmene.

Filmene er tænkt som en let tilgængelig understøttelse af de skriftlige vejledninger mv., som er udarbejdet for at støtte medarbejdere på socialområdet, i almen praksis, kommuner og sygehuset i at underrette, når det er nødvendigt.

Enkelte socialrådgivere har allerede givet deres tilbagemeldinger:

- Det bliver så meget federe for os at skulle undervise i underretning, når vi lige kan vise sådan en video her. Det er simpelthen så fint lavet, fortæller en regional socialrådgiver

- Jeg tænker, at personalet vil juble over det her, forklarer en regional socialrådgiver.

Underretning - Hvornår skal man underrette?

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Underretning - Hvad er mit ansvar?

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Kontakt

Randi Lehmann Boesen

Innovationskonsulent

Innovativt Byggeri og Drift


30 27 26 20 Randi Lehmann Boesen på LinkedIn
APPFWU01V