Skip til primært indhold

Sydvestjysk Sygehus tester mobil robotløsning (MARS)

Offentligt-privat innovationssamarbejde mellem Sydvestjysk Sygehus og virksomheden Enabled Robotics om test og udvikling af en mobil robotløsning, der skal automatisere transport af prøver

Mobile robotter i sundhedsvæsenet

Mobile robotløsninger har allerede vist deres værdi i industrien, og sundhedsvæsenet har stor interesse i robotløsningers potentiale til at frigøre ressourcer, forbedre arbejdsmiljøet og øge kvaliteten i opgaveløsningen.

MARS-robotløsningen er en mobil robot med en robotarm og et fælles intuitivt interface fra Enabled Robotics. Den er unik på grund af dens autonomi, fleksibilitet og brugervenlighed. Med sin robotarm kan MARS udføre opgaver uden involvering af manuel arbejdskraft.

Ideen med at teste MARS på Sydvestjysk Sygehus er, at den kan løse konkrete automatiseringsbehov på Klinisk Diagnostisk Afdeling og i et lidt videre perspektiv, identificere andre potentialer og udviklingsmuligheder for robotløsningen.

Brian Faurskov, driftschef på Klinisk Diagnostisk Afdeling, Sydvestjysk Sygehus, forklarer,

- Vi ser frem til at være de første, der tester MARS-robotten i sundhedssektoren. For os handler det om at frigøre tid for personalet og understøtte optimering af deres arbejdsgange. Jo mere autonom en løsning er, jo bedre.

Kontakt

Martin Skov

Specialkonsulent

Innovativt Byggeri og Drift


40 19 69 02
APPFWU02V