Skip til primært indhold

Udvikling og validering af sundhedsteknologi i virkelighedsnære omgivelser - ProVaHealth

Nem adgang til test af sundhedsteknologi i virkelighedsnære omgivelser skal lette små og mellemstore virksomheders adgang til det europæiske marked

Testforløb i højtspecialiserede Living Labs letter adgangen til det europæiske marked

Små og mellemstore virksomheder (SMV’er), som udvikler sundhedsteknologiske løsninger, møder mange barriere, når de er klar til at gå på markedet med deres sundhedsløsninger.

For at afdække og imødekomme disse barrierer har ProVaHealth-projektet arbejdet for at etablere og opbygge et internationalt specialiseret netværk af partnere og living labs, der understøtter start-up virksomheder og SMV’er i at komme hurtigere på markedet.

14 SMV’er fra hele Østersøregionen har deltaget i testforløb, hvor de har fået testet, udviklet og valideret deres sundhedsteknologiske løsninger i virkelighedsnære omgivelser i form af brugercentrerede, åbne innovationsmiljøer – de såkaldte living labs. Det overordnede formål med testforløbet er, at sundhedsproduktet fremstår mere færdigt, når det introduceres til markedet.

De foreløbige resultater af de 14 testforløb viser, at flere områder har betydning for virksomhedernes adgang til det europæiske marked.

Om ProVaHealth

EU's regionale fond til regional udvikling støttede tilbage i maj 2017 ProVaHealth-projektet med 22,5 mio. kr. fra European Interreg Baltic Sea Region-programmet. ProVaHealth er et samarbejde mellem 16 parter og organisationer fra otte europæiske lande i Østersøregionen.

Projektets formål er at opbygge et internationalt specialiseret netværk af partnere, der understøtter start-up virksomheder i at komme hurtigere på markedet, så nye virksomheder får hurtigere og mere kvalificeret adgang til eksperter i Østersø-regionen indenfor sundhedsinnovation.

1,9 mio. kr. af den samlede bevilling gik til Syddansk Sundhedsinnovation, som har gennemført interviews med danske SMV’er i tæt samarbejde med Region Nordjylland og Region Sjælland. Syddansk Sundhedsinnovation har endvidere faciliteret, at 14 virksomheder fik testet eller valideret produkter eller services i et af projektets 14 Living Labs.

Kontakt

APPFWU02V