Skip til primært indhold

DataDonor-app sætter fokus på sammenhænge mellem adfærd og sundhed

Kan vi bruge vores adfærdsdata til at øge sundheden?

Adfærd og sundhed

Kan vi bruge vores adfærdsdata til at finde sammenhænge mellem adfærd og sundhed?

Dette spørgsmål søger et OPI-samarbejde mellem Region Syddanmark ved Syddansk Sundhedsinnovation og virksomheden ProActive A/S svar på.

OPI-samarbejde om app-udvikling

ProActive har udviklet Data Donor appen, som er omdrejningspunktet i forsøget, der går ud på at indsamle større mængder adfærdsdata fra frivillige datadonorer, som er villige til at dele deres adfærdsdata. Det kan fx handle om antal skridt i løbet af en dag indsamlet via deres smartphone. Ideen er så at analysere den indsamlede data for at se, om den kan gøre os klogere på sammenhænge mellem folks adfærd og sundhed; ikke alene folks fysiske sundhed men også mentale helbred.

Christian Mercado, enhedschef, Digital Innovation, Syddansk Sundhedsinnovation udtaler til 

- I et offentligt-privat samarbejde mellem Region Syddanmark og ProActive A/S har vi udviklet app’en Data Donor til opsamling og visning af simpel adfærdsdata. Vi stod i en situation, hvor vi havde få måneder til at få udviklet, testet og godkendt en app. Heldigvis fik vi samarbejdet med ProActive A/S i stand, og på meget kort tid stod vi med et færdigudviklet, gennemtestet og godkendt produkt. Samarbejdet er foregået fuldstændig gnidningsfrit, alle aftaler og leverancer er blevet overholdt, og vi oplevede utrolig stor fleksibilitet og tilpasningsdygtighed samt en høj grad af professionalisme hos ProActive A/S.

 

Kontakt

Christian Mercado

Enhedschef

Brugercentreret Innovation


26 17 67 75 Christian Mercado på LinkedIn
APPFWU02V