Koncept og produktudvikling

Står du med et behov, som du gerne vil have hjælp til at finde en løsning, der modsvarer? Med udgangspunkt i din kommunale hverdag og brugernes perspektiv kan vi hjælpe med at afdække om der findes løsninger på markedet, der modsvarer dit behov. Eller vi kan facilitere at løsningen tilpasses jeres behov.

Brugerinvolvering

En god løsning giver mening for brugeren og skaber flere aha-oplevelser end frustrationer. I ved helt præcist hvordan brugerens hverdag ser ud, og vi kan være med til at tilpasse en løsning, der allerede findes på markedet, så den præcist er svaret på jeres behov.

En mulighed er at invitere slutbrugerne med i en udviklingsproces. For eksempel til fokusgruppeinterview, hvor en virksomhed får mulighed for at præsentere sin løsning og stille brugerne opklarende spørgsmål. Eller i en idéudviklingsworkshop, hvor brugerne selv slipper kreativiteten løs og giver deres bud på, hvordan elementer af en løsning kan løses, så den spiller sammen med dagligdagen i en kommune. Mulighederne er mange og kan tilpasses lige præcis din situation. Formen finder vi frem til sammen, og faciliteringen kan du overlade til os, så du selv kan fokusere på at indsamle de guldkorn, brugerne kommer med.

Konceptudvikling

Et par friske øjne, der ser tingene i en nyt lys kan være en saltvandsindsprøjtning, når behov og løsning skal matches i tilpasnings- og udviklingsproces. Med kompetencer inden for blandt andet design, antropologi, sygepleje, samfundsvidenskab og ingeniørkundskab giver vi sparring til dit koncept og hjælper dig med at identificeremuligheder og eventuelle udfordringer i en løsning, der allerede findes på markedet.

Kravspecifikation

Når vi matcher dit behov med en løsning har vi et 360 graders perspektiv, så kravspecifikation løsning fokuserer på såvel tekniske, sikkerhedsmæssige, hygiejnemæssige, driftsmæssige og brugervenligheds-krav. Vi anvender kravspecifikationer som værktøj til tilpasning og udvikling, ligesom kravspecifikationen fungerer som ”løsningsbeskrivelser”. Uanset formålet giver en kravspecifikation opskriften på hvordan en løsning skal se ud, og dermed kan kravspecifikationen være med til at skabe klarhed i en sommetider tåget proces.

Rapid prototyping

Rapid prototyping er et brugbart værktøj til tidligt at få afprøvet en idé eller et koncept for få midler. Ved at lave en ”quick and dirty” model af de muligheder, som fx en eksisterende løsning byder får du mulighed for at tjekke om en løsningen er svaret på dit behov. Det kan fx være en afprøvning af begrænsede funktioner på et tidligt niveau, så du får et grundlag at tage beslutning på. Der kan fx være tale om at få konkret feedback fra brugere, da det kan være lettere at forholde sig til et koncept, man faktisk kan se eller røre ved. Vi hjælper dig både med produktion af prototypen og facilitering af brugertest.

Projektledelse

Vi vejleder i og udfører projektledelse i projekter, der sker i samarbejde med kommuner og sygehuse i Region Syddanmark. Det kan være, du har behov for hjælp til planlægning af dit projekt eller ønsker en, der løbende koordinerer med dine samarbejdspartnere, så du selv kan fokusere på udviklingen. Uanset scenariet har vi mulighed for at justere vores involvering til dine konkrete behov.

Koncept og produktudvikling

Vi hjælper med

Kontakt
SDSI
Chefkonsulent
Anne Friis Hansen
+45 2179 4458
Anne.Friis.Hansen@rsyd.dk