Region Syddanmark vil forenkle sygehusenes administrative arbejdsgange

Syddansk Sundhedsinnovation laver feltarbejde på Sygehus Lillebælt for at afdække om administrative arbejdsgange kan forenkles eller optimeres

Politikerne i Region Syddanmark besluttede på regionsrådsmødet den 25. maj at afsætte 0,5 mio. kr. til et projekt, der skal undersøge, om der er procedurer eller arbejdsgange på sygehusene, der kan forenkles eller optimeres.

Det glæder formanden for Digitaliseringsudvalget, Mette Bossen Linnet (V):

- Rigtig mange af de arbejdsopgaver, der ligger i hverdagen ude på sygehusene, er administrative. Og i de seneste år er rigtig mange af dem blevet digitaliseret, fordi det gav god mening, og fordi det har været både smart og tidsbesparende. Men vi har aldrig fået lavet et mere systematisk eftersyn af de opgaver, der udføres, så det gør vi nu. Opgaver, der kan skæres væk skal skæres væk, og det skal undersøges om der er opgaver, som kan digitaliseres, optimeres eller forenkles yderligere, så der bliver mere tid til andre opgaver.

Formanden for Sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen (S), glæder sig også til at få undersøgt området:

- Vores medarbejdere på sygehusene har rigtig travlt – også med administrative opgaver. Forhåbningen er, at flere af disse opgaver kan forenkles eller optimeres, så medarbejderne får frigivet mere tid til patienterne. Med denne undersøgelse får vi afdækket, analyseret og beskrevet de potentialer, som der er for det. Det ser jeg meget frem til.

Syddansk Sundhedsinnovation laver feltarbejde på Sygehus Lillebælt

Undersøgelsen kommer til at foregå ved, at medarbejdere fra Syddansk Sundhedsinnovation laver feltarbejde på Sygehus Lillebælt.

Feltarbejdet vil for det meste foregå om dagen, hvor hovedparten af de administrative opgaver ude på sygehusene bliver klaret. Her vil feltmedarbejderne blandt andet følge to læger, to sygeplejersker og to lægesekretærer.

Alle observationerne bliver samlet i en rapport, og der vil blive udarbejdet en række forslag til løsninger på baggrund af undersøgelsen.

Kontakt - hvis du ønsker yderligere oplysninger:

  • Formand for Digitaliseringsudvalget, Mette Bossen Linnet (V), Region Syddanmark, telefon 26 18 33 86
  • Formand for Sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen (S), Region Syddanmark, telefon 29 20 12 00.
Region Syddanmark vil forenkle sygehusenes administrative arbejdsgange