Genoptræn|DK, videokonsultation og digital fødselsforberedelse fik et boost under coronanedlukningen

På årets Offentlig Digitalisering 2020 præsenterede Syddansk Sundhedsinnovation en række af de tiltag som Region Syddanmark satte i gang under coronakrisen

Genoptræn|DK

Projektleder Emil Høstrup fortæller i videoen om Genoptræn|DK, Din digitale træningsmakker.

Genoptræn|DK har oplevet stor fremgang siden tilblivelsen i 2012, og behovet for at kunne starte, eller vedligeholde, sin genoptræning digitalt blev bekræftet under den nationale corona-lockdown i foråret 2020.

Genoptræn|DK platformen sikrer kommunikationen mellem terapeut og patient, så patienten kan klare sin genoptræning i eget hjem. Teknologien er dermed med til at skabe sammenhæng for patienterne.

Se video om Genoptræn|DK.

Videokonsultation

Da praksissektoren i foråret blev tvunget ud i at afholde færre fysiske konsultationer, oplevede vi i Region Syddanmark en voldsom stigning i udbredelsen af videosystemer, der kunne understøtte videokonsultationer – så voldsom, at vi må oprette et call center, til at understøtte de mange henvendelser.

Det betød, at praksislægerne var i stand til at varetage patientopgaver, til trods for at de fysiske venteværelse for det meste stod tomme.

I oplægget fortæller konsulent i Syddansk Sundhedsinnovation Claus Terkelsen og specialkonsulent Anita Lerche historien bag videokonsultationer i praksissektoren, og hvordan coronakrisen påvirkede udbredelsen i Region Syddanmark.

Se video om implementering af videokonsultation i almen praksis.

Digital fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse er en vigtig del af den danske svangreomsorg, og er en måde at hjælpe gravide med at føle sig trygge og forberedte inden fødslen.

Meget af dette forsvandt da forsamlingsforbuddet indtraf og mange offentlige tilbud blev lukket ned. I Syddansk Sundhedsinnovation fik vi hurtigt igangsat et samarbejde med jordemødre og en række sygehuse og hospitaler, så de gravide i Region Syddanmark igen kunne modtage fødselsforberedelse – nu digitalt i deres eget hjem.

Projektleder Lise Ringkvist fortæller i oplæget til #offdig Dansk IT, om forløbet, og hvordan den digitale fødselsforberedelse foregår, ligesom vores podcast, Samtaler om Sundhedsinnovation, også har lavet en episode om projektet. Det kan du lytte til her:

Se video om digital fødselsforberedelse.

Genoptræn|DK, videokonsultation og digital fødselsforberedelse fik et boost under coronanedlukningen


Genoptræn|DK
Implementering af videokonsultationer i praksissektoren
Da fødselsforberedelsen forsvandt