Mockup af lofthængt mikroskop til fremtidens operationsstue

1:1 mockup af lofthængt mikroskop monteres i fremtidens operationsstue på Odense Universitetshospital og indgår i testforløb

Beat Saltzmann, construction instructor i Syddansk Sundhedsinnovation har bygget en 1:1 mockup af et lofthængt mikroskop til fremtidens operationsstue på Odense Universitetshospital.

Mockuppen er lavet i flamingo, så den er nem at flytte, kan monteres direkte på det nedhængte loft uden ekstra forstærkninger i modsætning til det originale mikroskop.

Mockuppen bliver monteret i den fuldt funktionsdygtige operationsstue, der er bygget op på Odense Universitetshospital, og som er en kopi af de medium størrelse stuer, der står klar i 2022 på Nyt OUH. Mockuppen skal indgå i de testforløb, som går i gang i de kommende måneder.

I forhold til det lofthængte mikroskop testes blandt andet placering af mikroskopet, pladsforhold over nedhængt loft og funktionalitet i forhold til lamper, skærme og søjler omkring operationslejet.

Test af operationsstue skal forhindre fejl

Den nybyggede operationsstue indgår i et særligt tilrettelagt drifts- og testforløb på OUH, hvor alle relevante specialer og serviceorganisationer er inddraget.

Operationsstuen skal kunne anvendes af alle de forskellige kirurgiske specialer. Dette er bl.a. sikret gennem standardisering og fleksibilitet i konstruktion/indretning, uden at gå på kompromis med kravene for det enkelte speciale.

I de kommende måneders pilottest af stuen, optimeres og evalueres alle dele af stuen i samarbejde med det kliniske og tekniske personale, som vil få deres daglige arbejdsgange på operationsstuerne på Nyt OUH. Der vurderes f.eks. på indretning, arbejdsgange, udstyr, hygiejne, arbejdsmiljø og meget andet.

Erfaringerne indarbejdes efterfølgende i det endelige koncept for operationsstuerne på Nyt OUH.

Mockup af lofthængt mikroskop til fremtidens operationsstue

Kontakt
SDSI
Specialkonsulent
Tina Nissen
+45 2979 6520
Tina.Nissen@rsyd.dk