Medicoteknisk service på hospitaler

Fagmagasinet Medicoteknik sætter i nr. 2 2019 fokus på medicoteknisk udstyr til hospitaler. Læs blandt andet om et selvkørende skab til transport af småt udstyr og om succesfuld hospitalslogistik

Medicoteknik, Magasin for Dansk Medicoteknisk Selskab (DMTS), nr. 2. april 2019.

Det giver udfordringer når potentialerne ved logistikløsninger skal høstes. For implementering på afdelinger og sygehuse er næsten altid en udfordring. Ikke på grund af modstand, men mere på grund af manglende forståelse for logistikopgavernes kompleksitet.

Netværk for logistikansvarlige kortlægger udfordringer og løsninger ved implementering af hospitalslogistik

Over 100 logistikansvarlige fra alle fem regioner satte i november 2018 hinanden stævne i Syddansk Sundhedsinnovation i Odense til en konference med fokus på succesfuld hospitalslogistik. Med afsæt i oplæg om både organisatoriske og teknologiske udfordringer, blev initiativer og erfaringer delt om blandt andet opgavestyring, fordelene ved logistikkoncepter, nationalt samarbejde, lokal implementering, logistikrobotter og IOT-systemer.

Udover oplæg var en central del af konferencen en workshop med det formål at kortlægge de største udfordringer og løsninger ved implementering af hospitalslogistik.

Det store fremmøde og de mange emner, som blev taget op vidner om, at interessen for netværk om hospitalslogistik er massiv.

Jens Strandbech Dinesen, projektleder i Syddansk Sundhedsinnovation, fortæller,

- Det var let at samle de mange deltagere, og det vidner om stort behov for at mødes med ligesindede for at dele udfordringer og løsninger. Derfor planlægger vi også en opfølgende konference senere i 2019.

Læs artiklen "Ny konference i succesfuld hospitalsogistik".

’Småt udstyr koster tid’

Plejepersonalet på landets sygehuse går mange skridt og bruger meget tid på at hente småt udstyr som fx plaster, kanyler og venflons til patienter på stuerne. Et dansk-tysk projekt udvikler en prototype på en mobil robot, der transporter og dispenserer småt udstyr, aflaster sundhedspersonalet i plejen på sygehus, så de kan fokusere på kerneopgaven - omsorg til mennesker.

Louise Halgaard Gotfredsen, projektleder i Syddansk Sundhedsinnovation fortæller om den første mock up test på Sygehus Sønderjylland.

- Den første prototype var meget simpel. En IKEA kommode på hjul. Og personalet skulle lige overbevises om, at det var ment alvorligt.

Men det gav hurtigt mening. Ved de første test handlede det nemlig mindre om en smart robot og meget mere om hvilke opgaver robotten skal løse, hvornår og fremfor alt hvordan robotten skal bevæge sig på gangene, så den ikke forstyrrer andre opgaver.

Læs hele artiklen "Et selvkørende skab til transport af småt udstyr", der beskriver forløbet med udvikling af en prototype på en mobil robot, der transporter og dispenserer småt udstyr

 

Medicoteknisk service på hospitaler

Kontakt
SDSI
Projektleder
Jens Dinesen Strandbech
+45 2924 8925
Jens.Strandbech@rsyd.dk

SDSI
Specialkonsulent, projektleder
Louise Halgaard Gotfredsen
+45 2179 1404
lhg@rsyd.dk