Borgere, der er bange for blodprøver, tester beroligende løsning

Borgere tester om beroligende billeder og lyd kan gøre blodprøvetagning til en bedre oplevelse

Syv borgere, der absolut ikke bryder sig om at få taget blodprøver, var med til at teste om beroligende billeder og lyd gør blodprøvetagning til en bedre oplevelse.
Tirsdag den 29. januar 2019 var syv borgere, som er nervøse for blodprøvetagning mødt op i Syddansk Sundhedsinnovation.

Her var de, sammen med Plug & Play, Aalborg Universitets afdeling for Arkitektur, Design og Medievidenskab og virksomheden Cumedin ApS, der ejer streamingtjenesten ArtPlayer, med til at undersøge, om løsningen ArtPlayer har en beroligende effekt på mennesker, der er nervøse for blodprøvetagning.

Solvej Mathiesen, projektleder:

- I processen har jeg haft kontakt til mange personer, der i forskellig grad føler ubehag ved blodprøvetagningen eller har haft nogle dårlige oplevelser med det. Jeg har fået et indtryk af, at der er en større målgruppe, der muligvis kan hjælpes af noget så simpelt som en streamingtjeneste som fx ArtPlayer.

ArtPlayer – effekt på puls og ansigtsreaktioner

Formålet med testen var at undersøge, om beroligende billeder og lyd hjælper på testpersonernes nervøsitet – objektivt om beroligende billeder og lyd har effekt på testpersonernes puls og ansigtsreaktioner under blodprøvetagning.

Forud for testen fik testpersonerne derfor monteret et bælte til måling af puls. Under selve testen sad testpersonerne foran en tv-skærm med beroligende billeder og med beroligende musik i høretelefoner, imens deres ansigtsreaktioner blev filmet af et webcam.

Hele forløbet blev filmet samtidigt med, at forskningsassistenten fra Aalborg Universitet kunne følge testpersonernes puls og ansigtsreaktioner.

Efter testen bliver data behandlet og en offentliggørelse af resultaterne forventes at foreligge i foråret 2019.

Borgere, der er bange for blodprøver, tester beroligende løsning

Kontakt