Sanseoplevelse efter operation

Naturbilleder og musik giver afslappende opvågning efter operation på OUH Odense Universitetshospital

Gode erfaringer med sanseoplevelse efter operation

Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus undersøger hvordan flotte naturbilleder og beroligende musik kan hjælpe patienter når de vågner op efter operation.

Og erfaringerne er gode. Indtil nu er 224 patienter vågnet op til naturvideoer og klavermusik, og af dem svarer 217, at det var "behageligt og afslappende".

Læs mere på dr.dk.

Projektet er støttet af TRYG Fonden

Projektet startede i september 2019, da Jane Heitmann på vegne af TrygFonden overdrog 170.000 kr. til indkøb af 6 nye skærme og et styringssystem til opvågningsafsnit COPA, Anæstesiologisk-Intensiv afdeling V, OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus.

Skærmene viser naturfilm fra storskærm i loftet og kombineres med synkroniseret afslappende musik på MaySound, som allerede findes på opvågningsafsnittet.

Afdelingssygeplejerske Britt Darley sagde ved indvielsen:

- Vi er utroligt glade for støtten fra TRYG Fonden, fordi støtten giver os mulighed for at afprøve og undersøge, om kombinationen af naturfilm og synkroniseret afslappende musik på de eksisterede naturbilleder og lyd, kan have en beroligende effekt for postoperative patienter. Vi håber selvfølgelig, at sanseoplevelsen med billeder og musik vil falde i patienternes smag og bidrage til en behagelig og rolig opvågning. Samtidig håber vi også, at plejepersonalet på stuen vil opleve det som et godt arbejdsmiljø med en beroligende atmosfære, og særligt for de patienter som ellers kan være forvirrede og urolige, når de vågner efter operation.

Syddansk Sundhedsinnovation var involveret i at skrive ansøgningen til TRYG Fonden.

Jane Heitman (i midten) overdrager 170.000 kr. fra TRYG Fonden til 
Dorthe Hasfeldt-Hansen (th) og Britt Darley fra opvågningsafsnittet. 

Sanseoplevelse efter operation

Kontakt