Ny sengestue til psykiatrien med input fra patienter, pårørende og medarbejdere

Når Psykiatrisk Afdeling Odense flytter placering i forbindelse med etableringen af Nyt OUH, får afdelingen nye sengestuer. En 1:1 model af en kommende sengestue var i juni vist frem for afdelingens patienter, pårørende og medarbejdere, og deres kommentarer til stuen kommer til at få stor betydning for det endelige resultat

Syddansk Sundhedsinnovation byggede 1:1 model af en ny patientstue til Psykiatrisk Afdeling i Odense. Det skriver Psykiatrien i Region Syddanmark på deres hjemmeside.

Et varmere loftslys, en sengelampe samt muligheden for at få farver og pynt på væggene er blandt de kommentarer, der er kommet i forbindelse med, at Psykiatrisk Afdeling Odense skal have nye sengestuer. Her har alle med relation til afdelingen haft mulighed for at se sengestuen og komme med inputs til, hvad de synes kan forbedres.

- Ved at spørge både patienter, pårørende og medarbejdere får vi mange forskellige inputs, fordi de ikke nødvendigvis fokuserer på det samme. De mange inputs er med til at sikre, at vi får tænkt alt igennem, udtaler Sonja Rasmussen, ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Odense. 

Realistisk model skal sikre bedre inputs

For bedre at kunne give patienter, medarbejdere og personale en idé om den nye sengestue, er der med hjælp fra Syddansk Sundhedsinnovation bygget en model i forholdet 1:1. Modellen er blevet vist frem under afdelingen i Odense, og den realistiske størrelse er ifølge Sonja Rasmussen nødvendig for at få de bedst mulige forslag til forbedringer.

- Jeg synes, det er den helt rigtige måde at gøre det på, da det bliver nemmere at komme med konkrete råd og forslag til, hvad der kan ændres og forbedres. Man kan have en masse tanker og ideer, men det er først, når man står i sengestuen og ser, hvordan den ser ud, at man for alvor kan forholde sig til den, fortæller hun. 

Kommentarer tages med i den endelige proces

Kommentarerne tages nu med i det videre arbejde, hvor den endelige sengestue skal udformes. De mange indspark håber psykiatrisygehusets administrerende direktør Charlotte Rosenkrantz Josefsen på kan sikre, at sengestuen bliver en gevinst for både patienter, pårørende og medarbejdere.

- Når vi skal lave en ny sengestue, så er der mange, vi skal tage hensyn til. Derfor har det været enormt vigtigt for os at få inputs fra alle dem, som kommer til at bruge stuerne. Vi har fået rigtig mange gode indspark, og dem kommer vi til at tage med i det videre arbejde, så vi ender med den bedste løsning, udtaler Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

Psykiatrisk Afdeling Odense flytter i forbindelse med etableringen af Nyt OUH, og de nye sengestuer vil blive taget i brug efter flytningen.

Ny sengestue til psykiatrien med input fra patienter, pårørende og medarbejdere

Kontakt
SDSI
Specialkonsulent (orlov)
Karen J. Nielsen
+45 4019 7781
karen.j.nielsen@rsyd.dk

SDSI
Specialkonsulent, arkitekt
Kristine Nielsen
+45 2920 2204
kn@rsyd.dk

SDSI
Construction Instructor
Beat Salzmann
+45 2159 3274
Beat.Salzmann@rsyd.dk