Medicoteknik: Plug & Play - Nye sundhedsløsninger testes i et virkelighedsnært miljø

Under temaet personlig bærbar sundhedsteknologi sætter Medicoteknik nr. 4 - August 2019 fokus på en række intelligente og bærbare teknologiske sundhedsløsninger. Læs blandt andet om Plug & Play hvor du kan få testet dine sundhedsløsninger i et virkelighedsnært miljø

Ny sundhedsteknologi i form af blandt andet intelligente og bærbare teknologiske sundhedsløsninger bliver en integreret del af fremtidens sundhedsvæsen. Den store udfordring med ny sundhedsteknologi er ofte implementering.

Nye sundhedsløsninger testes i virkelighedsnært miljø

Syddansk Sundhedsinnovation tilbyder med sit Plug & Play-laboratorium i Odense offentlige aktører og private virksomheder testforløb, som kan lette vejen for implementeringen af digitale løsninger og velfærdsteknologier på sygehuse, i kommuner og i borgerens eget hjem.

Hele tre ting på én gang

Plug & Play tilbyder:

  1. Test og afprøvning: Plug & Play skaber et lukket økosystem for tests i et afgrænset, men driftslignende it-miljø.
  2. Brugerinddragelse i virkelighedsnære situationer: Plug & Play faciliterer sundhedsløsninger i realistiske situationer med brugere.
  3. Vejledning: Plug & Play stiller vejledning til rådighed ved brugerinddragelse, for eksempel i forbindelse med workshops i større grupper.

Projektleder Morten Givskud fra Syddansk Sundhedsinnovation forklarer:

- Vi ønsker at afkorte vejen fra den gode ide til den gode løsning. Afhængigt af hvor man er i sit udviklingsforløb, kan virksomheder, kommuner og sygehuse få testet og afprøvet deres ide, løsning, produkt eller teknologi i et afgrænset og driftslignende miljø. Vi kan hjælpe med inddragelse af borgere eller sundhedsprofessionelle efter behov. Målet er at sikre, at en teknologi er moden, før den implementeres i drift.

Læs artiklen Nye sundhedsløsninger testes i virkelighedsnært miljø.

Personlig bærbar sundhedsteknologi

I Medicoteknik nr. 4 - August 2019 kan du læse meget mere om intelligente og bærbare teknologiske sundhedsløsninger. 

Læs blandt andet om den danske virksomhed UNEEG Medical og deres implantat, der måler hjernen '24-7'. Læs om appen MUBS, der som en anden personlig digital terapeut guider mennesker med depression til positive aktiviteter. Og læs artiklerne "Automatisk analyse af søvn og opvågninger" og "Noninvasiv måling hjælper patienter med søvnapnø". 

Læs hele Medicoteknik nr. 4 - August 2019.

 Læs hele magasinet