Droner i sundhedsvæsenet – hvor står vi i dag og hvad bringer fremtiden? – WHINN 2019

Mød Marianne Harbo Frederiksen, lektor ved Syddansk Universitet på WHINN 2019, hvor hun fortæller om succeser og udfordringer med droner i sundhedsvæsenet

På årets WHINN sætter fem konferencespor scenen for det overordnede tema ”Better Healthcare through Future Technology”. Lokale, nationale og internationale eksperter giver deres bud på de nyeste udviklingstendenser inden for sundheds- og velfærdsteknologi og drøfter hvordan vi bruger teknologiske løsninger til at håndtere fremtidens sundhedsvæsen.

Marianne Harbo Frederiksen taler på tracket ”Robotter og Droner” under titlen ” Droner i sundhedsvæsenet – succeser og udfordringer.” Hun præsenterer eksempler på brug af droner i sundhedsvæsenet. Og giver overblik over de udfordringer, der skal løses før vi kan udnytte det fulde potentiale ved dronerne.

Droner som transportmiddel i uvejsomt terræn

På spørgsmålet om hvilken værdi droner bidrager med i dag og vil bidrage med i fremtiden, forklarer Marianne Harbo Frederiksen, at droner allerede bruges som transportformål i fjerne egne. Og at man arbejder intenst med at afdække mulighederne under danske forhold.

- Droner benyttes allerede til transport af blodprøver og medicin til afsidesliggende egne, fx i flere afrikanske lande, hvor dårlig infrastruktur ellers kan forhindre patienter i at få rettidig behandling. Det undersøges i øjeblikket nøje, hvorvidt droner også vil være en fordel at implementere i fx det danske sundhedsvæsen.

Droner i fremtidens danske sundhedsvæsen

Hun fortæller videre, at der eksisterer en række barrierer, som skal ryddes af vejen før droner kan implementeres i fx det danske sundhedsvæsen. Det handler især om barrierer omkring sikkerhed og lovgivning. Marianne Harbo Frederiksen fortsætter,

- Hvis det lykkes at fjerne barriererne, kan brugen af droner blive en fordel for bl.a. patienter samt personale og økonomi i både den primære og den sekundære sundhedssektor.

FAKTA

Marianne Harboe Frederiksen er uddannet arkitekt og lektor på Syddansk Universitet, Institut for Teknologi og Innovation. I de seneste år har hun blandt andet beskæftiget sig med behov og krav i forhold til at bruge droner til transport af kliniske prøver, medicin, medicinsk udstyr og i et lidt længere perspektiv også læger og hjemmesygeplejersker. Læs mere.

 

Droner i sundhedsvæsenet – hvor står vi i dag og hvad bringer fremtiden? – WHINN 2019
Kontakt
SDSI
Projektleder
Jens Dinesen Strandbech
+45 2924 8925
Jens.Strandbech@rsyd.dk

SDSI
Innovationskonsulent
René Høltzermann
+45 2324 5986
Rene.Holtzermann@rsyd.dk