Den franske ambassadør besøgte Odense

Bonjour, Madame Ambassadrice. Onsdag den 25. september besøgte den franske ambassadør Odense. Det blev til besøg på både Odense Universitetshospital og Syddansk Sundhedsinnovation

Bonjour, Madame Ambassadrice. Onsdag den 25. september besøgte den franske ambassadør Odense. Det blev til besøg på både Odense Universitetshospital og Syddansk Sundhedsinnovation.

Har du sprogøre, så vil du nok have bidt mærke i, at der onsdag den 25. september blev talt lidt mere fransk end sædvanligt i Odense og omegn.

Den franske ambassadør, Caroline Ferrari, var i byen, og hun besøgte blandt andet Odense Universitetshospital og Syddansk Sundhedsinnovation (SDSI). På SDSI havde ambassadøren ønsket at høre om, hvordan Region Syddanmark arbejder med sundhedsinnovation. Det skriver Region Syddanmark på sin hjemmeside.

Formanden for Region Syddanmarks Anlægs- og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S), siger:

- Når den franske ambassadør er interesseret i at høre om vores arbejde med sundhedsinnovation, så tænker jeg da, at vi gør noget helt rigtigt. Det tænkte jeg nu i øvrigt også før. Innovation og ny teknologi fylder meget i Region Syddanmark, og det er helt nødvendigt, for det er sådan, vi udvikler fremtidens sundhedsvæsen.

Besøger også universitet og kommune

Ved besøget på Odense Universitetshospital besøgte ambassadøren blandt andet den Fælles Akutmodtagelse, ligesom direktør Peder Jest fortalte om brugen af ny teknologi på hospitalet.

Ved SDSI indebar besøget en rundvisning i regionens 1900 m2 innovationsfaciliteter, hvor der arbejdes med test og afprøvning af løsninger til fremtidens sundhedsvæsen. Her fortalte Karsten Uno Petersen om, hvordan der strategisk arbejdes med innovation og sunde levevilkår i Region Syddanmark.

Udover besøget på OUH og SDSI besøgte ambassadøren også Syddansk Universitet og Odense Kommune.

Den franske ambassadør besøgte Odense