Stor aktivitet i Syddansk Sundhedsinnovation i 2017

3.000 gæster besøgte Syddansk Sundhedsinnovation i 2017. De kom som nationale og internationale delegationer, de deltog i vidensarrangementer, workshops og møder

De kom fra hele verden

38 delegationer med samlet 500 besøgende var forbi Syddansk Sundhedsinnovation i 2017 for at se og høre mere om hvordan Region Syddanmark arbejder med sundhedsinnovation.

Fem japanske delegationer

Fem gange besøgte japanske delegationer SDSI. I marts 2017 var det en delegation fra NTT, en af verden største telekommunikationsfirmaer.

To gange, i marts og maj 2017, var repræsentanter fra Japans Ministerium for økonomi, handel og industri forbi. Og to gange i september besøgte først ledere og udviklere fra fem af Japans største tech og it-virksomheder Forskerparken i Odense. Senere fulgte en delegation fra en japansk interesseorganisation.

Engelsk sundhedsvæsen søger inspiration i Syddanmark

Der har gennem årene været rig udveksling af viden mellem Region Syddanmark og det engelske sundhedsvæsen (NHS National Health Service). Således besøgte tre forskellige NHS- delegationer SDSI i juni, oktober og november 2017.

Herudover har der været udenlandske delegationsbesøg fra blandt andet Malta (marts 2017), Chile og Australien (begge maj 2017), Singapore (september 2017), Østrig (november 2017) m.fl. Og indenlandske delegationsbesøg fra Region Sjælland og Hovedstaden, fynske folketingspolitikere, Socialstyrelsen m. fl.

Region Syddanmarks satsning på innovation

De mange gæster kom i små grupper af specialister eller topledere eller i større delegationer. Formålene med besøgende var mange. Nogle af de emner, som gik igen var:

  • Region Syddanmarks satsning på sundhedsinnovation og velfærdsteknologi herunder etablering af Syddansk Sundhedsinnovation.
    Arbejde med brugerinddragelse
  • Test af velfærdsteknologiske sundheds-it-løsninger
  • Robot og automatiseringsløsninger
  • digitale borgerløsninger
  • Digital infrastruktur
  • Test af integration op mod nationale standarder
  • Telemedicin og hjemmebehandling.

Ofte var besøget i SDSI del af længerevarende studiebesøg eller studieture, som også førte til Odense Universitetshospital, Syddansk Universitet, Syddanske Forskerparken, Teknologisk Institut og virksomheder i Odenseområdet.

Arrangementer trak fulde huse

Udover at tage imod besøgende, har vi selv stået for en række arrangementer afholdt i vores haller

Vores fokus er at sprede viden om tidsaktuelle emner til de sundhedsprofessionelle på sygehuse og i kommunerne og at skabe kontakt og samarbejde med virksomheder.

Vi har blandt andet haft konferencer om kunstig intelligens, IBM Watson, brugen af data og robotteknologi. I alt har vi 500 deltaget i vores arrangementer, hvor konferencerne ”Dit og Data# og ”IBM Watson” var de helt store trækplaster.

Endeligt har vi haft mere en 2.000 deltagere ved en lang række workshops og møder afholdt i vores haller.

Samlet har vi haft 3.000 gæster i 2017.

 

 Stor aktivitet i Syddansk Sundhedsinnovation i 2017

Kontakt
SDSI
Specialkonsulent
Thomas Clausen
+45 2920 1951
Thomas.Clausen@rsyd.dk