Unge it-nørder til Health Hackathon i Odense

Over to døgn arbejdede unge it-specialister med at udvikle løsninger på kliniske problemstillinger fra sundhedssektoren

De var velforberedte og koncentrationen var i top hos deltagerne, da de fredag eftermiddag den 23. november 2019 kl. 17 mødte ind til Health Hackathon i CoLab Plug & Play i Syddansk Sundhedsinnovation.

- se film fra Health Hackathon

Tre cases med kliniske problemstillinger

En uge før var de blevet præsenteret for tre cases i form af kliniske problemstillinger stillet af henholdsvis Hjerteforeningen, Telepsykiatrisk Center og Steno Diabetescenter. Deltagerne fordelt på fire hold havde på forhånd valgt hvilken af de tre cases de ville arbejde med.

Efter velkomst og to oplæg om henholdsvis scrum og agile metoder samt om hvordan Danmark faktisk er frontrunner på digitale sundhedsløsninger blev de tre cases præsenteret, og der var mulighed for at drøfte og stille spørgsmål til caseholderne.

Dermed var scenen sat for at gå i gang med udviklingsarbejdet, som fortsatte hele lørdagen den 24. november 2019, hvor deltagerne i hold arbejdede intenst på at producere de bedst mulige bud på løsninger på den valgte case.

Kl.18 blev deltagernes bud på løsninger præsenteret.

Og vinderen er

To hold delte præmierne. Begge hold havde arbejdet med casen stillet af Steno Diabetescenter.

Præmierne bestod af gratis vejledning fra Syddansk Sundhedsinnovation og ProActive A/S samt adgang til gratis kontorplads fra Syddanske Forskerparker.

Generelt var dommerne enige om, at niveauet på deltagernes løsninger var meget højt og dommerne var imponerede over det høje niveau og hvor meget deltagere havde nået på den korte tid de havde til rådighed.

Katrine Vedel , projektchef på CoLab Plug & Play forklarer om Health Hackathon:

- Health Hackathon giver unge en unik mulighed for at afprøve deres kompetencer indenfor konceptualisering, prototyping af techløsninger og applikationer. Samtidigt får de adgang til virksomheder og læringsmiljøer og netværk indenfor sunedhedssektoren og tech-industrien

Offentligt Privat samarbejde

Health Hackathon i CoLab Plug & Play, Syddansk Sundhedsinnovation var arrangeret i samarbejde med Hjerteforeningen, Steno Diabetescenter, Telepsykiatrisk Center, Tryg forsikring, De Syddanske Forskerparker og virksomheden Proactive.Kontakt
SDSI
Innovationskonsulent
Julie Hvidt
+45 2462 8809
Julie.Hvidt@rsyd.dk