Girls Day in Science hos Syddansk Sundhedsinnovation

28 piger fra 8. klasse på Tingløkkeskolen i Odense var til inspirationsdag i Syddansk Sundhedsinnovation for at blive inspireret til en karriere med teknik eller naturvidenskab

Mange forskellige jobs på et sted

De 28 piger ankom til Syddansk Sundhedsinnovation (SDSI) fulde af geist.

Først fik pigerne en præsentation af nogle af de projekter Syddansk Sundhedsinnovation arbejder med og en rundvisning i hallerne.

Derefter fik de til opgave at interviewe vores projektledere med interviewspørgsmål, som de havde forberedt hjemmefra. Projektleder Katrine Vedel var en af dem, der blev interviewet. Hun fortæller

- Jeg beskrev mine arbejdsopgaver og min dagligdag og jeg fortalte om Colab Plug & Play og om, at Danmark på verdensplan er et af de lande, der er længst fremme med digitalisering og datadeling indenfor sundhedsområdet – det gjorde indtryk. De var alle meget positive, åbne og nysgerrige over for vores arbejde.

Evalueringen viste, at pigerne syntes Katrine Vedel og hendes kollegaer var gode til at fortælle. De syntes, det var interessant, at det ikke var én uddannelse, der var knyttet til arbejdsstedet og at der var så mange forskellige jobs på et sted.

Så var det tid til workshop.

Fremtidens blodprøvetagning på børn

Med udgangspunkt i patientens rejse fik pigerne til opgave at finde på ideer til hvordan man giver børn en god oplevelse i forbindelse med, at de skal have taget en blodprøve, noget mange børn og deres forældre har det meget svært med.

Pigerne var igennem flere opgaver undervejs: Individuel brainstorm, som de var rigtig glade for, fordi alle skulle byde ind, dot voting af deres ideer og prototyping med det formål at frembringe et kreativt produkt. Her valgte flere af pigerne med skuespil at illustrere hvordan man skal tage blodprøver på børn på en god måde.

Der var hele dagen en engageret og munter stemning i SDSI. Pigerne syntes det  var sjovt at spille skuespil. At der var så mange ting man kunne bruge, uniformer, kanyler og kørestolen. De var også enige om at det hele var mere virkeligt, fordi der var en rigtig patientstue og hospitalsgange i fuld størrelse.

Lyst til en karriere indenfor teknik eller naturvidenskab

Girls day in Science er et landsdækkende tiltag, hvor institutioner indenfor naturvidenskab og teknik inviterer unge piger indenfor for at give dem smag for en karriere indenfor dette teknik og naturvidenskab.

Bag initiativet står Naturvidenskabernes Hus.

Girls Day in Science hos Syddansk Sundhedsinnovation

Kontakt
SDSI
Eventkonsulent
Katrine Maruri
+45 2167 3071
kmz@rsyd.dk