Weekendavisen - Når helbredet går online

Spændende artikel i Weekendavisen den 10. november 2017 om de kliniske konsekvenser af, at telemedicin supplerer den direkte kontakt mellem patient og behandler

Kontakt mellem patient og læger over afstand

Danskerne foretrækker digitale løsninger. Tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne er trygge ved digitale løsninger og foretrækker at kommunikere med det offentlige ad digitale kanaler.

Det er en del af baggrunden for, at Danmark er i front når det gælder sundheds-it, digitalisering og dermed brug af telemedicin, altså når kontakt mellem patient og læge eller andet behandlingspersonale, erstattes af kontakt over afstand via telefon, video eller internet.

Klinisk effekt skal være tilstede

I artiklen "Når helbredet går online" i Weekendavisen den 10. november 2017, interviewer Jane Benarroch Kristian Kidholm, forskningsleder i Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på Odense Universitetshospital.

Med baggrund i en række studier: Telemedicinsk behandling af 132 KOL-patienter, telemedicinsk tilbud til familier med for tidligt fødte børn og telemedicinsk kontrol af hjertepatienter med pacemaker fortæller Kristian Kidholm blandt andet, at det er med telemedicin som med alle andre sundhedsydelser: Den kliniske effekt skal være tilstede, og det må ikke bliver dyrere at behandle over afstand.

Kristian Kidholm afslutter med at sige, "... vi plejer at sige, at telemedicin er 20 % teknik og 80 % organisation. Det handler om nye tænkemåder, men det er dimsen, der bliver katalysator"

Weekendavisen - Når helbredet går online

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation
SDSI
Enhedschef
Christian Mercado
+45 2617 6775
Christian.Mercado@rsyd.dk