Udvikling af app og legeunivers reducerer brug af narkose til børn

Tryghedsskabende legeunivers omkring MR-scanning af børn på Kolding Sygehus har reduceret brugen af narkose

Børnevenlig scanning

MR-scanning kan være en skræmmende oplevelse for børn. Det larmer og det er svært at ligge stille inde i scannerens rør. Derfor må mange børn bedøves før en scanning.

Tidligere måtte to ud af tre børn i alderen fire til seks år i narkose i forbindelse med MR-scanninger. På Kolding Sygehus bringer et nyt børnevenligt koncept tallet ned til en ud af syv. Det skriver journalist Kir Klysner, Sygehus Lillebælt, Kolding i Medicoteknik, nr. 1, februar 2017.

Appen ”Med Rumle i MR”

Allerede før en MR-scanning på Kolding Sygehus har forældre og barn forberedt sig på hvad der skal ske. Med hjælp fra Rumle, Børneafdelingens maskot og appen Med Rumle i MR lærer børnene gennem leg og spil hvordan det foregå, når man skal scannes. Det gør både barnet og forældrene trygge ved scanningen og det hele bliver mere spændende end skræmmende.

- Jeg er helt sikker på, vi kommer til at flytte den oplevelse, børnene har, når de skal scannes. Vi får fjernet fokus fra, at det er farligt at ligge i den her cylinder, til at det er sjovt og spændende, siger Kim Jensen, som sammen med ledende overlæge Ib Erik Jensen har indtaget nye roller som manuskriptforfatter og spiludvikler i projektet, hvor de har arbejdet tæt sammen med Syddansk Sundhedsinnovation.

Magasinet Medicoteknik sætter februar 2017 fokus på hvilken betydning farver, lys og lyd har for hospitalsmiljøet og dermed for patienternes og sundhedspersonalets velbefindende.

Udvikling af app og legeunivers reducerer brug af narkose til børn

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation