Region Syddanmarks fundingindsats betaler sig

Med en succesrate på 47 % har Region Syddanmarks fundingindsats leveret varen i 2016 og hjemtaget midler til nye innovationsprojekter i regionen

Region Syddanmark ved Syddansk Sundhedsinnovation i Odense indsendte i alt 21 ansøgninger til nationale og internationale fonde i 2016. Ni innovationsprojekter fik midler, 10 projektansøgninger blev afvist. To afventer svar.

Dansk-Tysk samarbejde om robotteknologi til plejesektoren

Interreg-udvalget for programmet Interreg Deutschland-Danmark godkendte den 14. december 2016 det grænseoverskridende projekt Health Care Assisting Technology (Health-CAT).

Projektansøgningen blev koordineret af Mærsk-Mckinney Instituttet på Syddansk Universitet. Region Syddanmark ved Syddansk Sundhedsinnovation og Sygehus Sønderjylland spiller bærende roller i projektet og har ansvaret for bruger- og behovsanalyse samt test.

Den samlede projektsum er på 21 mio. kr., hvoraf Region Syddanmarks budget er på 4,1 mio. kr. Tilskuddet fra Interreg er på 60 % af projektsummen. Projektet er også støttet af Syddansk Vækstforum.

Simon Faber, daværende tysk formand for Interreg-udvalget udtalte i forbindelse med godkendelsen,

- På mødet i dag har vi sat 12 lovende projekter i søen. Eksempelvis projektet Health-Cat, der vil udvikle robotteknik, så plejepersonale kan prioritere mere af deres tid på at være sammen med vores ældre medborgere, der samtidigt får et endnu bedre og mere værdigt liv. En sidegevinst er, at vi også udvider vores position som en af de markedsførende regioner indenfor moderne ældrepleje.

Bedre genoptræning på tværs af kommune og sygehus

Projektet ”Kvalitet og involvering i genoptræning” (KIG) fik i december 2016 bevilget 1.897.092 kr. fra Sundheds- og Ældreministeriets PRO-pulje (Anvendelse af patientrapporterede oplysninger i den direkte patientbehandling og i kvalitetsarbejde).

Projektet sætter fokus på at forbedre genoptræning af patienter, der skifter mellem kommunal genoptræning og konsultationer på sygehuset. Dette skal ske gennem en videreudvikling af den virtuelle genoptræningsportal genoptræn.dk.

Projektet er forankret på Ortopædkirurgisk afdeling på Sygehus Lillebælt i Kolding og involverer også kommunale fysioterapeuter og private aktører. Syddansk Sundhedsinnovationer ansvarlig for genoptræn.dk og skal stå for analyse, test og uddannelse i forbindelse med bl.a. patientinddragelse

Desuden har Region Syddanmark ansøgt om og opnået 4-stjernet status som referencested for sund og aktiv aldring.

Hjælp og rådgivning til funding

Simon Lindegaard er specialkonsulent i Syddansk Sundhedsinnovation. Sammen med to kolleger har han ansvaret for at hjælpe sygehuse, kommuner, virksomheder og andre regionale samarbejdspartnere med at finde relevante finansieringskilder til innovationsprojekter til gavn for det danske sundhedsvæsen

Simon Lindegaard forklarer,

- Vi arbejder med at matche projekter med fonde. Det gør vi med udgangspunkt i vores interne funding-årshjul, hvor vi hele tiden har overblik over relevante fonde, og fortsætter

- Vi tilbyder også hjælp til at skrive ansøgninger. I 2016 leverede SDSI hjælp til fire ansøgninger for sygehuse og syddanske virksomheder.

Læs mere om hvordan du kan få rådgivning og hjælp til at skrive ansøgninger til fonde.

Region Syddanmarks fundingindsats betaler sig

Læs mere om fundingKontaktpersoner i Syddansk Sundhedsinnovation
SDSI
Enhedschef
Simon Lindegaard
+45 2122 2224
slg@rsyd.dk

SDSI
Konsulent
Maria Hardt Schønnemann
+45 2964 5884
mhs@rsyd.dk

SDSI
Konsulent
Kirstine Kingo Errebo Østergaard
+45 4016 3110
kkh@rsyd.dk