Nyt syddansk økosystem - internationalt innovationssamarbejde mellem offentlige og private aktører

Syddansk Sundhedsinnovation og Welfare Tech starter på vegne af Region Syddanmark et syddansk innovationsøkosystem med det formål at fremme internationalt samarbejde

Mandag den 24. april 2017 mødtes de første ti interessenter til et etablerende møde i et nyt syddansk ECHAlliance-økosystem indenfor innovation under temaerne aktiv og sund aldring, digital sundhed og offentlig-privat samarbejde.

Alle fremmødte var enige om, at det syddanske medlemskab af ECHAlliance og etablering af et syddansk ECHAlliance-økosystem styrker regionens satsning på sundhedsinnovation og velfærdsteknologi samtidigt med, at det supplerer regionens arbejde i ”Det Europæiske Partnerskab for Aktiv og Sund Aldring”.

Der kom mange input til hvilke konkrete initiativer, der kan gøre økosystemet til et mødested for private og offentlige aktører indenfor aktiv og sund aldring. Der blev blandt andet lagt vægt på, at økosystemet skal fremme en åben dialog, hvor problemstillinger kan drøftes til gavn for alle.

Vicedirektør for Syddansk Sundhedsinnovation, Inge Bendixen udtaler,

- Det syddanske medlemskab af ECHAlliance og etablering af et syddansk ECHAlliance-økosystem styrker regionens position, som en stærk aktør i det europæiske innovationslandskab. Vi ser frem til løbende at udvide kredsen af samarbejdspartnere i økosystemet. Målet er løsninger, udviklet af virksomheder i samarbejde med brugerne, der giver ældre borgere mulighed for en sund og aktiv alderdom.

Adm. direktør i Welfare Tech, Christian Graversen tilføjer:

- Welfare Tech har siden 2013 samarbejdet med ECHA for at give vores medlemmer bedre mulighed for internationalt samarbejde og salg. Dette samarbejde tager vi nu til det næste niveau i samarbejde med Region Syddanmark, der er anerkendt som et af Europas førende reference sites inden for Active Healthy Ageing. Sammen har vi noget at byde på som gavner os og resten af Europa.

"European Connected Health Alliance"

Region Syddanmark blev i marts 2017 medlem af den europæiske interesseorganisation "European Connected Health Alliance" (ECHAlliance).

ECHAlliance er en UK-baseret non-profit interesseorganisation, som samler mere end 500 interessenter i Europa, Kina og USA. ECHAlliance arbejder for at etablere netværk og økosystemer indenfor feltet digitalisering og sundhed. Herudover har organisationen sat rammerne for særlige ECHAlliance økosystemer i Europa for et bedre og bredere samarbejde internt i egen region og eksternt til resten af Europa og verden.

Medlemskabet og oprettelsen af et ECHAlliance økosystem har til formål at styrke Region Syddanmark netværk og position i Europa. Netværket er defineret ved, at det er indenfor et geografisk område, og består af flere aktører fra forskellige sektorer. Som et økosystem afholdes der kvartalsvise møder ligesom der også fastlægges en handleplan for samarbejdet.

Bliv del af økosystemet

Virksomheder og organisationer, der ønsker at blive en del af det syddanske ECHAlliance-økosysten kan kontakte Lene Vistesen, seniorkonsulent i Welfare Tech, +45 3176 4331, levi@welfaretech.dk.

Nyt syddansk økosystem - internationalt innovationssamarbejde mellem offentlige og private aktører

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation