Mindapps.dk - guide til de gode sundheds-apps

Psykiatrien i Region Syddanmark lancerer mindapps.dk, hvor man kan finde en liste over apps, der er testet i forhold til sundhedsfaglig kvalitet og datasikkerhed

Apps kan være et godt værktøj for mennesker med psykiske vanskeligheder. Men det er ofte en jungle at finde den rigtige app, for der er ingen systematisk kontrol med kvaliteten.

Det gør hjemmesiden Mindapps.dk op med. Her kan psykisk sårbare finde gennemtestede apps, hvor datasikkerhed og indhold er i orden.

MindApps.dk er udviklet i tæt samarbejde med nuværende og tidligere patienter, behandlere i Psykiatrien i Region Syddanmark og eksperter i datasikkerhed og sundhedsteknologivurdering.

Det skriver Psykiatrien i Region Syddanmark.

MindApps.dk kan du:

  • Søge efter apps til bestemte målgrupper og indsatser
  • Læse anmeldelser af apps til forebyggelse, behandling og recovery
  • Få viden om muligheder og begrænsninger ved brug af apps i psykiatrien
  • Finde inspiration til hvordan apps kan indgå i samarbejdet mellem patient og behandler.

Mødested for patienter, behandlere, appudviklere og forskere

MindApps.dk skal også være et mødested for patienter, behandlere, appudviklere og forskere, der har idéer til udvikling og evaluering af nye apps. Sites udvikles løbende

Har du interesse for apps til til håndtering af psykiske problemer? Skriv til os på Mindapps@rsyd.dk!

 

Det er Telepsykiatrisk Center, som står bag udviklingen af Mindapps.dk. Johan Rasmussen fra Telepsykiatrisk Center forklarer,

- Vi ved, at der er rigtig mange brugere og behandlere i psykiatrien, der gerne vil bruge apps i forbindelse med behandling og recovery . Men det er svært for både bruger og behandler at vide, hvad det er for nogle tilbud, der er derude.

Besøg siden her www.mindapps.dk.

Datasikkerhed og infrastruktur

I forhold til datasikkerhed og it-infrastruktur har Colab Plug&Play leveret vejledning til Telepsykiatrisk Center om blandt andet:

  • Datastandarder på sundhedsområdet
  • Overordnet intro til referancearkitektur for opsamling af helbredsdata i borgerens hjem med fokus på hvornår den skal anvendes
  • Krav til logning.

Vejledningen og dialogen med Telepsykiatrisk Center fortsætter i forhold til at få samlet op på de sidste detaljer omkring kravene til sikkerhed.

 

Mindapps.dk - guide til de gode sundheds-apps
Kontaktpersoner i Syddansk Sundhedsinnovation