Hjerterum i Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling i Aabenraa

Patienter, pårørende, samarbejdspartnere og medarbejdere indviede et nyt hjerterum på Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling i Aabenraa

Indretningsmiljøet "Hjerterum" bringe patienten i fokus og skaber nærvær mellem patienter, personale og pårørende. Derved skabes arbejdsro for personalet samtidig med at personalet er mere tilgængeligt for børn og unge. Ideen er, at medarbejderne skal være til stede og tæt på patienterne – så konflikter kan undgås.

Ved åbningen den 9. marts 2017 sagde ledende overlæge i Børne- og Ungdomspsykiatrien Sydjylland, Klaus Müller-Nielsen blandt andet,

- Selvom I er syge, må I godt give jer selv lov til at grine, hygge og være sammen.

Han inviterede patienterne til at gøre brug af de nye faciliteter. Samtidig opfordrede han til, at selvom psykisk sygdom er svær, må man godt have det godt i de rammer man befinder sig i.

De unge som medudviklere

Stine Poulsgaard, projektleder fra Syddansk Sundhedsinnovation, takkede patienterne for deres aktive bidrag til indretningen:

- Det er jeres behov, der har været afsættet for indretningen, og derfor skal I være stolte af at have været medudviklere af den nye indretning.

Nedbringe brugen af tvang

Med åbningen sættes der punktum for implementering af det nye indretningskonceptet "Hjerterum", som skal bidrage til uformel og ligeværdig samvær og dialog mellem patienter og medarbejdere.

Projektet er et af flere demonstrationsprojekter i Psykiatrien i Syddanmark med den målsætningen at minimere brugen af tvang med 50 % inden 2018. Det er samtidig en udmøntning af regionsrådets midler til udvikling af nye lyskoncepter til psykiatrien.

CoLab Recovery & Rehab og Syddansk Sundhedsinnovation har drevet projektet i samarbejde med Børne- og Ungdomspsykiatri Aabenraa.

Læs mere om det nye hjerterum i Aabenraa hos Psykiatrien i Syddanmark.

Hjerterum i Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling i Aabenraa

Kontaktpersoner
SDSI
Specialkonsulent
Carina Lykke Johannessen
+45 3050 7525
Carina.Lykke.Johannessen@rsyd.dk