Flamsk parlamentsdelegation besøger Region Syddanmark

22 flamske politikere søgte inspiration om sundhedsinnovation i Region Syddanmark

Delegationen fik en introduktion til arbejdet i Syddansk Sundhedsinnovation (SDSI) ved specialkonsulent Christina E. Wanscher, SDSI, og projektleder Dorthe Kjerkegaard, SDSI, gav præsentationer af en række af SDSIs centrale projekter, blandt andet Psykiatrisengen, CoLab Plug & Play og de mange test i 1:1 mock ups af patientstue, operationsstue og bad i det kommende nye Universitetshospital i Odense.

Patienten først på Odense Universitetshospital

Også Odense Universitetshospital (OUH) blev præsenteret med fokus på hospitalets ’Patienten først’-strategi ved Peder Jest, direktør.

Endvidere gav Kristian Kidholm, forskningsleder og lektor, OUH og Syddansk Universitet en gennemgang af hvordan man evaluerer og dermed får indført de bedste eSundhedsløsninger.

Baggrunden for besøget er, at den nordlige flamske region i Belgien står overfor en række udfordringer i forhold til en modernisering af sundhedsvæsenet og ikke mindst et bedre samarbejde på tværs af sygehus og det primære sundhedsvæsen.

Ved den afsluttende diskussion var det netop det tætte tværsektorielle samarbejde mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger, som var omdrejningspunkt.

Flere fra delegationen anså det danske sundhedsvæsen som værende effektiv. Ikke kun fordi det danske sundhedsvæsen har en høj grad af ambulant behandling og korte indlæggelsestider. Men især fordi der organisatorisk er en tæt kobling mellem regioner og kommuner samtidigt med, at patienterne inddrages i deres egen behandling.

Besøget i Region Syddanmark var del af et 5-dage langt studiebesøg i Danmark og Sverige arrangeret af Handelsafdelingen for Flandern og Bruxelles ved den belgiske Ambassade.

 

 

 

Flamsk parlamentsdelegation besøger Region Syddanmark

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation
SDSI
Enhedschef
Simon Lindegaard
+45 2122 2224
slg@rsyd.dk