32 medarbejdere startede uddannelse til Innovationsagent 2017

Det var fuldt hus den 21. juni 2017, da 32 medarbejdere fra sygehuse, psykiatri og socialområdet startede uddannelsesforløbet, der skal lære dem at omsætte brugernes behov til innovative løsninger i en professionelle hverdag

Kamp om pladserne

Der var kamp om pladserne til uddannelsesforløbet Innovationsagent 2017. Så der var fuldt hus, da starten gik den 21. juni 2017. 32 medarbejdere fra alle hjørner af Region Syddanmark mødte op i Syddansk Sundhedsinnovation til uddannelsesforløbets første dag.

De 30 deltagere dækker et bredt spektrum af de mange faggrupper, der er ansat i Region Syddanmark. Lige fra ansatte i Klinisk It på Odense Universitetshospital over medarbejdere fra sygehusene, fra administrationen i psykiatrien og fra et socialt bosted. Udviklingssygeplejersker, sygeplejersker og jordemødre udgør den største gruppe. De kommer fra mange forskellige afdelinger på OUH, Sygehus Sønderjylland og fra Sygehus Lillebælt.

- det er dejligt, at så mange medarbejdere med så mange forskellige fagligheder er klar til at træne og tilegne sig værktøjer, som de kan bruge til at omsætte hverdagens behov til konkrete løsninger til gavn for patienterne, siger Louise Linaa, innovationskonsulent i Syddansk Sundhedsinnovation.

Fælles fodslag i socialområdet

En af de 32 deltagere er Pernille Bagner Carlsen, som er ergoterapeutisk konsulent ved Handicapcenter Storebælt, et social bosted for voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse.

Handicapcenter Storebælt arbejder allerede med at bruge velfærdsteknologi i hverdagen. En af udfordringerne i forhold til implementering af velfærdsteknologi og nye tiltag er, at de nogle gange er båret af ildsjæle, hvilket gør det sårbart, - en velkendt problematik, som Pernille Bagner Carlsen håber, at hun i uddannelsesforløbet får nye metoder til at arbejde med. Hun forklarer, at

- Der er behov for at arbejde med implementering for at sikre bredere ejerskab, så vi på den måde bliver endnu bedre til at implementere velfærdsteknologi og nye tiltag.

Pernille Bagner Carlsen har også et personlige udviklingsperspektiv med sin deltagelse i uddannelseforløbet,

- Hvordan bliver jeg som konsulent bedre til at drive processer?

Udgangspunkt i en problemstilling fra den virkelige verden

Deltagerne har sammen med deres ledere på forhånd udvalgt en konkret udfordring eller problemstilling fra egen praksis.

Målet med uddannelsen er, at deltagerne gennem brugerinddragelse og innovation arbejder på at udvikle innovative løsninger. Deltagerne skal således i løbet af uddannelsen arbejde med sin egen problemstilling.

123 innovationsagenter i Region Syddanmark

Det er femte gang, at Syddansk Sundhedsinnovation og Koncern HR Personaleudvikling, Region Syddanmark tilbyder medarbejdere et uddannelsesforløb over seks undervisningsdage, hvor der arbejdes struktureret med brugerinddragelse og innovation og udvikles konkrete løsninger.

Uddannelsen strækker sig over seks undervisningsdage med ca. en måneds mellemrum og består af workshops, etablering af netværk og mulighed for faglig opsamling med spredning af erfaringer.

Siden det første hold startede i 2013 er der uddannet 123 innovationsagenter, som dækker et bredt felt indenfor regionens driftsområder - Sygehuse, psykiatrien og socialområdet.

De har udviklet meningsfulde løsninger, der tilgodeser borgernes behov og giver værdi for patient, borger, medarbejder og det danske sundhedsvæsen, og de har fået øjnene op for nye tankegange og metoder til at arbejde med brugerinddragelse og innovation og har fået udviklet nye konkrete måder at samarbejde med borgere/patienter og kollegaer i det daglige arbejde.

 

32 medarbejdere startede uddannelse til Innovationsagent 2017

Kontaktpersoner
SDSI
Innovationskonsulent
Louise Linaa
+45 2496 5603
Louise.Linaa@rsyd.dk

SDSI
Specialkonsulent
Carina Lykke Johannessen
+45 3050 7525
Carina.Lykke.Johannessen@rsyd.dk

SDSI
Innovationskonsulent
Randi Lehmann Boesen
+45 3027 2620
rlb@rsyd.dk