Plug&Play vejleder virksomheder om standarder og sikkerhed på sundhedsområdet

CoLab Plug & Play vejleder i forbindelse med videreudvikling af den digitale platform KomSim, som skal hjælpe mennesker, der har fået en hjerneskade med at genoptræne de sproglige kompetencer

Fælles for mange sundheds-it-løsninger er vigtigheden af, at de spiller sammen med blandt andet de gældende datastandarder på sundhedsområdet.

Fra dansksimulator til genoptræningsværktøj

For at videreudvikle det it-baserede læringsværktøj KomSim fra sin oprindelige funktion som
dansksimulator-platform til også at kunne anvendes til genoptræning af talesproget hos senhjerneskadede, er virksomheden Dansksimulatoren gået i dialog med CoLab Plug & Play.

CoLab Plug & Play vejleder virksomheden omkring standarder for datasikkerhed på sundhedsområdet, de særlige krav til datasikkerhed herunder også hovedlinjerne i den nye persondataforordning fra EU og krav til CE-mærking.

Søren Christensen, udvikler på KomSim, udtaler om samarbejdet:

- Det bedste var faktisk at finde ud af, at der ikke var en stor mur vi skulle over for at kunne få vores produkt på markedet, men en masse små mure som vi kunne komme over i vores eget tempo og i den rækkefølge vi selv vælger.

KommunikationsSimulatoren – et sprogligt rehabiliteringsværktøj til afatikere

KomSim er et online træningsværktøj hvis formål er at intensivere den sproglige genoptræningsproces ifm. afasi. Baseret på individuelt tilpassede træningsforløb som den afasiramte får adgang til, kan han eller hun træne hvor-som-helst, når-som-helst, der er tid, lyst, lejlighed og energi. Talepædagogen har samtidig adgang til resultater og kan fjernmodificere programmet, afhængig af behov.

KomSim er kontekstbasteret og kan tilpasses mange forskellige behov.

Læs mere.

Plug&Play vejleder virksomheder om standarder og sikkerhed på sundhedsområdet

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation