Mindhelper.dk - guider unge der mistrives

Internetportalen mindhelper.dk er sat i verden for at forebygge mistrivsel hos unge mellem 13 og 20 år

 

Mindhelper.dk består af artikler, brevkasse-indlæg og interviews, som berører mentale udfordringer i alle vægtklasser. Portalen er et ekstra tilbud til unge, der skal hjælpe dem med at håndtere mental mistrivsel i alle dens former, lige fra stress, selvskade og spiseforstyrrelser til eksamensangst, kærestesorg og mobning.

Mindhelper.dk har tilknyttet psykologer, som svarer på de unges henvendelser, og indholdet på portalen bliver løbende udvidet i forhold til de emner, som de unge efterspørger.

Blandt andet planlægges en vejviser-funktion, hvor unge kan finde hjælp i nærheden af deres bopæl ligesom der arbejdes med at udvikle en platform, hvor unge kan hjælpe hinanden gennem svære tider ved at dele erfaringer.

Mindhelper.dk – et tilbud i Telepsykiatrisk Center

Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark driver Mindhelper.dk og Jakob Mejlholm, der er projektkoordinator på Mindhelper, udtaler til DR Nyheder,

- De unge er på nettet og søger information på nettet. Derfor skal vi også tilbyde dem viden om mental sundhed på nettet.

Mindhelper.dk - fra unge til unge

Mere end 250 unge fra folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler, produktionsskoler og efterskoler har været med til at udvikle Mindhelper.dk.

Ud fra de unges konkrete idéer er der formet konkrete løsninger, som igen er afprøvet af brugerne. De unge har bl.a. nærlæst artikler og navigeret rundt på en test-version af siden.

- Feedback fra de unge selv har været med til at sikre, at Mindhelper.dk afspejler de unges virkelighed og giver svar på de problemer de står med, forklarer Mark Buskbjerg, innovationskonsulent i Syddansk Sundhedsinnovation og fortsætter,

- Det gør, at vi i dag kan byde Mindhelper.dk velkommen med ro i maven. De første børnesygdomme er allerede kureret, takket være vores mange engagerede Mindhelpers.

Samarbejdet med de unge fortsætter så Mindhelper.dk bliver ved med at stemme overens med det, de unge har brug for.

Mere end 12.000 unikke besøgende

Siden en testversion af Mindhelper.dk gik i luften i maj 2016 har mere end 12.000 unikke besøgende været forbi siden. Og brevkassen har allerede hjulpet unge med svar på 50 spørgsmål.

En af årsagerne til de fine besøgstal er et solidt forarbejde med samlet plan for at optimere indholdet mod søgemaskiner, hvor de unge naturligt går til for at finde hjælp. Det betyder, at Mindhelper.dk allerede nu er i top 3 når man søger på ”ulykkeligt forelsket”, ”nervøsitet” eller ”afhængig af computerspil” i Google.

- Men det vigtigste er, at de unge vi møder i forbindelse med projektet er positive overfor Mindhelper.dk, slutter Mark Buskbjerg.

FAKTA om Mindhelper.dk

Mindhelper.dk er forankret i Telepsykiatrisk Center i Psykiatrien i Region Syddanmark og er udviklet i et partnerskab med Syddansk Sundhedsinnovation, Faaborg-Midtfyn Kommune, Odense Kommune, Svendborg Kommune og Varde Kommune.

Projektet er finansieret af en bevilling på 6,6 millioner kroner fra Trygfonden og 1,3 millioner kroner fra Region Syddanmark.

Følg med på www.mindhelper.dk eller på Facebook. Læs mere hos Psykiatrien i Syddanmark.Kontaktpersoner i Syddansk Sundhedsinnovation
SDSI
Innovationskonsulent
Henriette Søgaard
+45 2159 8450
henriette.sogaard@rsyd.dk