Fra smedejern til fremtidens psykiatriseng

OPI-samarbejde med blandt andre Region Hovedstaden og Region Syddanmark omkring udvikling af fremtidens psykiatriseng har transformeret erhvervsmøbelproducenten Agitek ApS. Virksomheden har opbygget nye kompetencer og et helt nyt forretningsområde med eksport af sengen til en række lande

 

Sengen "Resilience" fra den jyske virksomhed Agitek ApS ser ud som om, den hører hjemme på et rumskib i en amerikansk science-fiction film. Men det er ikke astronauter på vej til en fjern planet, der får gavn af det futuristiske design, komforten eller det høje sikkerhedsniveau. Sengen vil derimod komme patienter og personale inden for psykiatrien til gode, det skriver opiguide.dk.

Sengen er resultatet af et offentligt-privat innovationssamarbejde (OPI) mellem Agitek, patienter, personale fra de offentlige partnere og virksomheden Protac A/S, som har været afgørende for, at sengen ”Resilience” er blevet en realitet. OPI er en samarbejdsmodel for, hvordan offentlige og private aktører kan arbejde sammen om at skabe innovative løsninger, og sengen er udviklet på baggrund af behov, som er blevet afdækket igennem en omfattende brugerinvolvering i Region Hovedstaden og Region Syddanmark.

500 senge og én nominering

På nuværende tidspunkt er de første 300 senge leveret til psykiatriske hospitaler i hele landet, mens bestillinger på yderligere 200 senge fylder i Agiteks ordrebeholdning. Sengen er også blevet belønnet med en nominering til Danish Design Award i to kategorier "Better Work" og "Feel Good”.

For Agitek har OPI-samarbejdet betydet en grundlæggende forandring af virksomheden:

- Vi har taget et decideret kvantespring og er gået fra at være underleverandør til at have vores eget produkt, som ingen konkurrenter er i nærheden af. Der er en stor interesse internationalt, og vi har leveret de første senge til Færøerne og Island, siger Jean-Paul Bergmann, ejer og direktør af Agitek.

Læs hele artiklen på opiguide.dk.


Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation