Flere udenlandske delegationer besøgte Syddansk Sundhedsinnovation under WHINN 2016

Region Syddanmark inspirerer når det gælder sundhedsinnovation og velfærdsteknologi. Og når det handler om at inddrage brugerne i udvikling af nye og bedre sundhedsløsninger og -produkter til gavn for patienter, borgere og sundhedspersonale

Region Syddanmarks satsning på sundhedsinnovation og velfærdsteknologi herunder etablering af Syddansk Sundhedsinnovation, skaber interesse i udlandet. Det gælder også den danske sundhedsmodel, hvor et tæt tværsektorielt samarbejde mellem sygehus, almen praksis og kommunen vækker interesse, blandt andet fordi det er forudsætningen for telemedicin og behandling i eget hjem.

Under WHINN-ugen i Odense fra den 4. til den 7. oktober 2016 benyttede flere udenlandske delegationer muligheden for at høre mere om den syddanske satsning. Herunder ved selvsyn at se de muligheder Syddansk Sundhedsinnovation tilbyder, at høre om hvordan Odense Kommune arbejder med velfærdsteknologiske løsninger til ældre medborgere og se Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Femte engelske besøg i Region Syddanmark

Den engelske delegation repræsenterer et netværk, Kent Surrey Sussex Academic Health Science Networks (KSS AHSNs) under det engelske sundhedsvæsen, National Health Service. Netværkets ansvarsområde er blandt andet uddannelse, klinisk forskning og innovation. Dette er også baggrunden for deres interesse i at besøge Region Syddanmark.

Under netværkets seneste besøg indgik KSS AHSN et større samarbejde med det Odensebaserede konsulentfirma Public Intelligence om, sammen med sydengelske partnere, at etablere et koncept for Living Labs i forbindelse med et større projekt ved Surrey Universitet i Sydengland. Syddansk Sundhedsinnovation skal levere sparring og bistå med etablering af stærke samarbejder med aktører indenfor sundheds- og forskningsverden.

Ved besøget den 5. oktober 2016 fik delegationen en kort introduktion til det danske sundhedsvæsen ved direktør Hans Erik Henriksen. Healthcare DDENMARK, hvorefter regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og formand for Innovationsudvalget, Karsten Uno Petersen (S), præsenterede de regionale strategier, handleplaner og konkrete initiativer.

Christina E. Wanscher, specialkonsulent, præsenterede konkrete muligheder og ekspertise i Syddansk Sundhedsinnovation, ligesom enkeltprojekter blev præsenteret. 

Læs mere og se billeder fra Kent Surrey Sussex Academic Health Science Networks WHINN-oplevelser og fra besøget i Syddansk Sundhedsinnovation.

CORAL - "Community og Regions for Assisted Living"

På WHINN-ugens sidste dag havde CORAL lagt et besøg i Syddansk Sundhedsinnovation. CORAL er et Europæisk netværk af regioner, der alle arbejder indenfor feltet velfærdsteknologi og aktiv og sund aldring. For Region Syddanmark varetager det Syddanske Europa Kontor ved Henriette Hansen og Allan Ottesen medlemskabet. 

 

Også gæster fra Høgskole Norge og Healthcare DENMARK internationale korps af sundhedsambassadører besøgte Syddansk Sundhedsinnovation, som en del af WHINN-ugen.

 

Flere udenlandske delegationer besøgte Syddansk Sundhedsinnovation under WHINN 2016

En indgang for industrienVores ydelserKontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation
SDSI
Enhedschef
Anne Bach Stisen
+45 2059 8951
Anne.B.Stisen@rsyd.dk