Et hjerterum i Odense

Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har åbnet nyt indretningsmiljø, som brugere og medarbejdere selv været med til at designe

Patienten

Psykiatrien i Syddanmark skriver på deres hjemmeside om det nye indretningsmiljø, at det bringer patienten i fokus, skaber nærvær mellem personale, patienter og pårørende, skaber arbejdsro og samtidig giver større tilgængelighed. Medarbejdere skal være ude hos patienterne – og jo flere medarbejdere, jo færre konflikter.

Et hjerterum for alle

Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har med det nye indretningsmiljø skabt et hjemligt miljø centralt i afdelingen - et hjerterum - hvor det er muligt at være til stede og ikke til stede, at deltage og ikke deltage i snak og samvær.

Det nye indretningsmiljø består af flere elementer:

  • Stemningssættende lyd, lys og billeder
  • Multimøbler
  • Arbejdspladser ude i fælles miljøet (i stedet for inde i et kontor med glasruder)
  • Visuel guiding rundt i afdelingen.

Brugerinddragelse

Miljøet er udviklet i tæt samarbejde med brugerne. Patienter, pårørende og medarbejder har sammen med virksomheder udviklet ideer, der er blevet testet inden det færdige koncept.

Projektet Deeskalerende Miljø er en del af initiativet ’Lys i Psykiatrien’ i Region Syddanmark. Det er også et strategisk projekt i forhold til forebyggelse af tvang i Psykiatrien i Syddanmark.

CoLab Recovery & Rehab og Syddansk Sundhedsinnovation har drevet projektet i samarbejde med Børne- og Ungdomspsykiatri Odense.

Et hjerterum i Odense

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation