Moderne teknologi giver stemme til børn med multiple handicaps

Multihandicappede børn er ofte så handicappede, at de hverken kan udtrykke sig med ord eller bevægelser. Nu er der takket være moderne teknologi hjælp på vej, så disse børn får lettere ved at kommunikere

Kommunikation via bevægelser

Multihandicappede børn bliver ofte misforstået og har svært ved at indgå i fællesskaber. Men ved hjælp af moderne teknologi er der nu hjælp på vej til børnene.

TrygFonden har nemlig bevilget 1, 3 mio. kr. til udviklingsprojektet ’En stemme til børn med multiple handicaps’.

Projektet ledes af CoLab Rehab & Recovery og har til formål at udvikle en innovativ kommunikationsteknologi, baseret på velkendte løsninger som bl.a. platformen Touch & Play fra Vejle-virksomheden Applikator. Tidligere erfaringer fra deres Touch & Play-løsning samt velkendt sensorteknologi skal tilpasses, så barnet kan betjene pc og interaktive skærme gennem bevægelser.

Offentligt-privat innovation

Projektgruppen, der består af offentlige og private parter, vil i løbet af en toårig projektperiode afprøve forskellige løsninger som fx eyetracking, hvor barnet kommunikerer via aflæsning af øjets bevægelser.

I projektperioden bliver det børnene i Børneinstitutionen Posekær og Børnehuset Lille Kolstrup i Aabenraa Kommune, der får glæde af løsningen, men det brede partnerskab sikrer videndeling ud til øvrige aktører.

Aabenraa Kommune tog initiativet

Initiativet til udviklingsprojektet kommer fra Aabenraa Kommune, der i kraft af kontaktfladerne i kommunens børnehandicapområde har den daglige kontakt og føling med de multihandicappede børn og kender børnenes behov for nye kommunikationsløsninger.

De 1,3 mio. kr. blev i dag mandag 5. september overrakt til projektgruppen ved et arrangement i Børnehuset Lille Kolstrup i Aabenraa Kommune.

Læs mere på CoLab Rehab & Recovery og Region Syddanmarks hjemmeside.

Moderne teknologi giver stemme til børn med multiple handicaps