En delegation under det engelske sundhedsvæsent - National Health Service - besøgte Region Syddanmark

22 engelske topembedsmænd fra National Health Service besøgte den 11. november 2016 Syddansk Sundhedsinnovation

Delegationen fik en en introduktion til arbejdet i Syddansk Sundhedsinnovation (SDSI) og præsentationer af en række centrale projekter som blandt andet Det Digitale Sundhedscenter, CoLab Plug & Play og Nyt OUHs mock up.

I Syddanmark besøgte englænderne også den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital ligesom de fik er præsentation af byggeriet af Nyt Odense Universitetshospital.

Syddansk Sundhedsinnovation understøtter innovation i det engelske sundhedssystem

Region Syddanmark har i flere omgange været stop for engelske delegationer fra NHS. Baggrunden er regionens store satsning på sundhedsinnovation og velfærdsteknologi.

Blandt andet indgik University of Surrey og og en række engelske aktører i januar 2016 et partnerskab med Public Intelligence og Syddansk Sundhedsinnovation om at bidrage til at udvikle et living lab, som er et dynamisk testmiljø, hvor private virksomheder kan teste teknologier i forskellige sundhedsmæssige sammenhænge til brug for modernisering af det engelske sundhedssystem.

5-dages studietur i Danmark og Sverige

Overordnet fokus for det engelske besøg var sundhed og forebyggelse, patient empowerment, e-Health, fremtidens sygehuse, den ældre medicinske patient og demens. Altså en bred vifte af en række centrale udfordringer på sundhedsområdet.

Besøget i Region Syddanmark var del af en omfattende 5-dages studietur, som også indebar besøg i blandt andet Sundhedsministeriet, Københavns Kommune, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, Region Nordjylland og Karolinska Universitetssygehuset i Stockholm.

Besøget i Odense var arrangeret af Healthcare Denmark

 

En delegation under det engelske sundhedsvæsent - National Health Service - besøgte Region Syddanmark
Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnoavtion