500 gæster fra 20 forskellige lande besøgte Syddansk Sundhedsinnovation i 2016

Nationale og internationale gæster strømmede i 2016 til Region Syddanmark og Syddansk Sundhedsinnovation for at høre om regionens arbejde med sundhedsinnovation og velfærdsteknologi

De kom fra hele verden

De kom fra Japan, Kina, Korea og Singapore, fra Brasilien og Canada og fra Europa og Skandinavien. De kom i større delegationer eller som små grupper.

De kom for at høre om regionens satsning på sundhedsinnovation og velfærdsteknologi herunder etablering af Syddansk Sundhedsinnovation og de muligheder for blandt andet brugerinddragelse og test af velfærdsteknologiske sundheds-it-løsninger, det giver.

Adrian Schmid, leder af eHealth Suisse, var i januar 2016 med i en stor delegation af hollandske og schweiziske topembedsmænd. Han udtalte blandt andet,

- Vi har også et testmiljø i Schweiz, men det er ikke lige så stort og velfungerende som her, så det tager vi med videre.

Også telemedicin og hjemmebehandling var på dagsordenen ved mange af delegationsbesøgene. Mange var imponeret over hvordan telemedicin bliver en stadig mere integreret del af den danske sundhedsmodel.

Direktør for Rabobank, hollandske Van Schaik forklarede, 

- Vi er i Danmark for at se, hvordan kommuner og sundhedssektoren arbejder sammen om sundhed. Her er Danmark længere fremme. Det er inspirerende, at man i CoLab Plug & Play kan teste løsninger i den rette sammenhæng.