Tysk delstatsminister besøgte Region Syddanmark

Fredag 5. februar besøgte sundhedsminister Heike Werner fra den tyske delstat Thüringen Syddansk Sundhedsinnovation og Odense Universitetshospital

- Det har været meget spændende at høre om de mange initiativer i Region Syddamark. De vil være til stor inspiration i vores eget arbejde i Thüringen, udtaler sundhedsminister Heike Werner.

Besøget er en opfølgning på et lignende besøg sidste år, hvor en række sygehusdirektører fra Tyskland og Schweiz besøgte Region Syddanmark for at lære om regionens innovationsindsats indenfor sundhedsområdet, Nyt OUH og den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital.

Det er blandt andet den gode kontakt mellem de tyske gæster og Syddansk Sundhedsinnovation og de resultater og den erfaring, som Region Syddanmark har opbygget indenfor nye løsninger til sygehusene og i forbindelse med byggeriet af Nyt OUH, der skaber ikke kun national, men også udenlandsk interesse.

- Vi er meget glade for, at Thüringens sundhedsminister har valgt at besøge Region Syddanmark. Det er en anerkendelse af det store arbejde, vi hver dag udfører, og jeg er helt overbevist om, at både vi og sundhedsmyndighederne i Thüringen får meget ud af besøget. Besøget ligger desuden i relation til de gode erfaringer som Region Syddanmark har med det grænseoverskridende samarbejde med en anden tysk region, siger formanden for Innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), der også deltager i besøget fra Thüringen.

Grænseoverskridende samarbejde

Region Syddanmark har allerede i dag et velfungerende samarbejde hen over grænsen med den nordtyske delstat Slesvig-Holsten.

Tyskerne har fået øjnene op for, hvordan Region Syddanmark er lykkes med at skabe et velfungerende samarbejde på tværs af forskellige sektorer. Desuden ønsker Thüringens sundhedsminister at høre om, hvordan Region Syddanmark er lykkes med at bringe de private virksomheder ind i samarbejdet.

Heike Werner benytter også lejligheden til at aflægge den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital et besøg.

For yderligere informationer:
Udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S), Innovationsudvalget, Region Syddanmark, telefon 2163 1193

Tysk delstatsminister besøgte Region Syddanmark

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation
SDSI
Specialkonsulent
Thomas Clausen
+45 2920 1951
Thomas.Clausen@rsyd.dk