Teletolkning - et innovationsprodukt med økonomisk gevinst

Center for Offentlig Innovation (COI) har samlet ti cases fra det offentlige innovationslandskab, hvor effektivisering kan gennemføres med kvaliteten i behold. Teletolkning er et af de gode eksempler til efterfølgelse

10 eksempler til inspiration

De 10 cases stammer fra både kommunale, regionale og statslige arbejdspladser og er ret forskellige. Men fælles for dem alle er, at de er taget i brug og har vist deres værd i form af

  • Økonomisk gevinst
  • Potentiale til at blive brugt af mange andre arbejdspladser.

Teletolkning giver bedre tolkekvalitet og sparer penge

Teletolkning er et af 10 gode eksempler, som COI anbefaler andre at lade sig inspirere af.

Region Syddanmark har sparet 4 mio. kr. ved at bruge videotolke i stedet for at hyre tolke til at møde fysisk frem ved konsultationer.

Region Syddanmark er den region i Danmark, der er nået længst med implementeringen af teletolkning på nationalt plan. 61 % af samtlige tolkninger i regionen sker som teletolkning. Odense Universitetshospital går forrest, her sker 82 % af alle tolkninger som teletolkninger. På regionens øvrige sygehuse og i psykiatrien bruges teletolkning i omkring 50 % af alle tolkninger.

Erfaringerne viser, at det giver mere effektive tolkninger - og dermed patientsamtaler. De største fordele er, at det er blevet nemmere at tilbyde akutte tolkninger, at brugen af pårørende som oversættere er reduceret, og at personalet sparer tid i de tilfælde, hvor de afventer påbegyndelse af en konsultation, fordi tolken ikke er mødt.

Også for politi og domstole

Alle myndigheder, som bruger tolke, kan principielt bruge videotolke – fra politi og domstole til kommunernes socialkontorer.

Læs mere hos Center for Offentlig Innovation.

Teletolkning - et innovationsprodukt med økonomisk gevinst

Kontaktperson
SDSI
Innovationskonsulent
Randi Lehmann Boesen
+45 3027 2620
rlb@rsyd.dk