Fremtidens sundhedsvæsen i Europa

Syddansk Sundhedsinnovation deltog i konferencen ‘Building the Future of Health' i den hollandske by Groningen.

Fokus på sundhedsbyggerier i Europa

I ordenes bogstavelige forstand samledes arkitekter, designere, politikere og sundhedspersonale fra både regioner og kommuner rundt om Europa til konferencen, der sætter sundhedsbyggeriet på dagsordenen.

Sunde byer i balance med naturen

’Healthy cities and built environment’, ‘The Architecture of Hospitals’ samt ‘Ageing in Place’ og ‘Active healthy Ageing’ var emnerne, hvor prominente speakere udvekslede gode idéer på tværs af landegrænser, i forhold til de fælles samfundsmæssige udfordringer, hvor miljøet og de fysiske omgivelser bliver set som betydningsfulde vektorer for sundhed. Hvordan kan vi gøre vores byer og landsbyer sunde? Og hvilken rolle har naturen og landskabet omkring os?

Især den nye generation af ældre og deres udfordringer og muligheder fik stor opmærksomhed, med mange spændende eksempler på tiltag for denne generation, både i forhold til de fysiske forhold omkring de ældre, til sundhedsapps og intelligente hjem.

De syddanske erfaringer med brugerinddragelse

Også Region Syddanmark var repræsenteret qua Syddansk Sundhedsinnovation med det formål at få inspiration fra andres succeser og for at give et oplæg i forbindelse med RSD’s partnerskab i European Innovation Partnership on Active Healthy Ageing.

Det Syddansk Sundhedsinnovation kunne bryste sig af at være specialister inden for, er det brugercentrede fokus og de patientinddragende processer, samt vigtigheden i at stille sig selv og kunden spørgsmålet ”Hvorfor?” – med andre ord satte Charlotte Patterson, speaker for Syddansk Sundhedsinnovation, fokus på betydningen af Service Design og strategien bag nye tiltag inden for sundhedsinnovation.

Se mere på konferencens hjemmeside

Fremtidens sundhedsvæsen i Europa

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation
SDSI
Innovationskonsulent
Charlotte Maria Patterson
+45 2920 1614
Charlotte.Patterson@rsyd.dk