e Health Week om digital sundhed

Over 2000 delegerede var samlet i Amsterdam til "eHealth week" for at høre om den nyeste udvikling indenfor emnet digital sundhed. Syddansk Sundhedsinnovation var med

Fra venteværelse til borgerens eget hjem

Fokus for konferencen var på teknologier, som både kan understøtte borgeren i at tage hånd om eget helbred og som kan hjælpe sundhedsvæsnet i at levere bedre kvalitet for færre omkostninger. 

Edith Schippers, den hollandske minister for sundhed, velfærd og sport, åbnede konferencen onsdag den 8. juni 2016 med ordene,

- Care is shifting from waiting rooms to living rooms - and we must embrace the change

Edith Schippers fremhævede kun et andet land i åbningstalen - Danmark med deres udrulning af digitale sundhedsløsninger.

EU støtter hjemmebehandling

EU Kommissær for Sundhed Vytenis Andriukaitis fortalte derefter om det europæiske perspektiv på hvordan man kan uddanne borgere til at tage hånd om egen sundhed.

EU støtter via en række strategier og handleplaner arbejdet hen imod mere hjemmebehandling. Et arbejde som sker i samarbejde på tværs af lande og regioner, 

Region Syddanmark var stærkt til stede ved konferencen og holdt oplæg dels om Det Digitale Sundhedscenter, dels om hvordan Region Syddanmark har indgået et samarbejde med andre europæiske regioner om innovation og hvordan vi har lært af hinanden. 

Se mere på hjemmesiden for Sjællands EU Kontor.

Digital hjemmebehandling

Og se film hvor Christina Wanscher, innovationskonsulent i Syddansk Sundhedsinnovation, fortæller om de syddanske erfaringer med behandling i borgerens eget hjem, og hvor Mette Craggs, innovationskonsulent ved Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, Odense Universitetshospital, fortæller om digital behandling af psykiatripatienter.

e Health Week om digital sundhed

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation