Den syddanske vækstindsats skaber job og omsætning

Den regionale indsats for at skabe vækst og udvikling i Syddanmark virker. Der skabes således flere job og øget omsætning i virksomheder, der deltager i projekter støttet med EU-midler, end der gør i sammenlignelige virksomheder, der ikke deltager i projekterne

Det skriver Region Syddanmark

Det kan godt betale sig for private virksomheder i Syddanmark at deltage i projekter, som er en del af den regionale vækstindsats, Syddansk Vækstforum er ansvarlig for.

Det viser en ny rapport udarbejdet af Region Syddanmark, Erhvervsstyrelsen og Danmarks Statistik. Rapporten indeholder effektmålinger af den syddanske indsats, som skal skabe vækst og udvikling i Syddanmark. Indsatsen kan fx være projekter, som virksomheder kan deltage i for at få et kompetenceløft eller udnytte mulighederne ved automatisering.

Gavner hele regionen

Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum har siden 2009 fokuseret indsatsen for vækst inden for bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation og oplevelseserhverv. Det regionale vækstforum er centralt i arbejdet med at skabe vækst og udvikling i regionens erhvervsliv.

- Resultaterne i rapporten bekræfter os i, at vi går den rigtige vej, og det er også den vej, vi fortsætter ad i den kommende vækst- og udviklingsstrategi, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V), der som formand for Syddansk Vækstforum står i spidsen for indsatsen med at skabe vækst og udvikling i Region Syddanmark. 

Læs mere på Region Syddanmarks hjemmeside og download rapporten.

 

Den syddanske vækstindsats skaber job og omsætning